Ακόμη και η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα ήταν θύμα του ωμού σεξισμού του, με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να μιλά για το σώμα της και να αναφέρεται σε μια πιθανή αιμομικτική σχέση.

Οι αποκαλύψεις, αναφέρει το Newsweek, υπάρχουν στο βιβλίο του Μάιλς Τέιλορ, ο οποίος ήταν αξιωματούχος στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας κατά τη διάρκεια της προεδρίας Τραμπ.

Στο βιβλίο του Τέιλορ, με τίτλο «Blowback: A Warning to Save Democracy from the Next Trump», που αναμένεται προσεχώς στα ράφια των βιβλιοπωλείων, περιγράφονται πολλά περιστατικά που έκαναν τις γυναίκες κατά την προεδρία του Τραμπ να νιώσουν τουλάχιστον άβολα, αν όχι και να εξοργιστούν.

Αρκετές γυναίκες μέσα στην προεδρία διστάζουν να μιλήσουν για την -στην καλύτερη περίπτωση- άνιση μεταχείριση που είχαν από τον Τραμπ ή τον απόλυτο σεξισμό στη χειρότερη. Από τις υπουργούς μέχρι τις χαμηλού επιπέδου υπαλλήλους, ο Τραμπ δεν είχε όρια.

Πρώτο θύμα, η κόρη του Ιβάνκα Τραμπ, η οποία είχε σημαντική ισχύ και επιρροή στον Λευκό Οίκο κατά την προεδρία του πατέρα της.

Ο Τραμπ έκανε άσεμνα σχόλια για την εμφάνιση της κόρης του, μιλούσε για το σώμα της και έφτασε να αναρωτιέται «πώς θα ήταν να κάνει σεξ μαζί της». Ευτυχώς, παρενέβη ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι για να ανακαλέσει τον πρόεδρο στην τάξη. Αργότερα, ο Κέλι μιλούσε για το περιστατικό με εμφανή αηδία.

Ο πρόεδρος είχε όμως προϊστορία σε επιλήψιμα σχόλια για την κόρη του - αλλά και περίεργες συμπεριφορές.

Το 2006 έλεγε στο ABC ότι «αν δεν ήταν κόρη μου η Ιβάνκα, θα έβγαινα μαζί της». Χρόνια αργότερα, το 2015 δήλωνε στο Rolling Stone: «Τι όμορφη που είναι. Αν ήμουν ετυτυχισμένος στον γάμο μου και αν δεν ήμουν πατέρας της...». Και βέβαια, για την κόρη ο πατέρας της ήταν κάποιος που «σέβεται απόλυτα τις γυναίκες. Δεν είναι αυτός που χουφτώνει».

Ο Τέιλορ περιγράφει από πρώτο χέρι τη συμπεριφορά του Τραμπ και προς την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Κίρστεν Νίλσεν.

«Όταν ήμασταν μαζί του, η Κίρστεν έκανε ό,τι μπορούσε για να αγνοήσει την ανάρμοστη συμπεριφορά του προέδρου. Την αποκαλούσε "γλυκιά μου" και “γλύκα” και έκανε κριτική για το μακιγιάζ και τα ρούχα της» ανέφερε.

Τρίτο θύμα, η τότε εκπρόσωπος Τύπου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς. Νόμιζε ότι την είχε δει έξω από το Οβάλ Γραφείο, αλλά αποδείχτηκε κάποια άλλη γυναίκα. Η απάντηση του Τραμπ: «Ουπς, θα έλεγα: "Ρε Σάρα, πόσο βάρος έχεις χάσει!"».

Ακόμη και η Κελιάν Κόνγουεϊ, μία από τις πιο φανατικές υποστηρίκτριες του Τραμπ και σύμβουλός, τον είχε χαρακτηρίσει «μισογύνη τραμπούκο» έπειτα από συνάντηση κατά την οποία έβριζε αρκετές γυναίκες στην προεδρία.

«Δηλητηριάζει» και άλλους ο Τραμπ

Σημειώνεται πως ο Μάιλς Τέιλορ είχε γράψει το 2018 ένα αποκαλυπτικό άρθρο γνώμης στους New York Times υπογράφοντας ως «Ανώνυμος» και μιλώντας για την «αντίσταση κατά του Τραμπ» στα ανώτερα κρατικά κλιμάκια. Το άρθρο είχε προκαλέσει ένα μίνι πολτιικό και δημοσιογραφγικό θρίλερ γύρω από την ταυτότητα του συγγραφέα που αποκαλύφθηκε.

Έφυγε από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα το 2022, χωρίς να μεταβληθεί η γνώμη του για τον Τραμπ. Φοβάται ότι μια δεύτερη θητεία του, αν κερδίσει τις εκλογές το 2024, θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη.

«Αυτός ο άνθρωπος κλείνει την πόρτα σε όλα τα πιθανά ταλέντα, οπότε να περιμένατε ακόμη πιο επικίνδυνους ανθρώπους σε μια δεύτερη θητεία», είπε.

Προσθέτει ότι ο Τραμπ έχει κανονικοποιήσει τα σεξιστικά σχόλεια μέσα στο κόμμα και ότι επηρεάζει τον λόγο και άλλων υποψηφίων στο κόμμα σε όλη τη χώρα.