O βασιλιάς Κάρολος έκανε πράξη τελικά την εντολή του για… έξωση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ από το Frogmore Cottage, το σπίτι του ζευγαριού στο Ηνωμένο Βασίλειο και δώρο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Όπως αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο, ο βασιλιάς Κάρολος έστειλε ειδοποίηση έξωσης από το Frogmore Cottage στον μικρότερο γιο του, τον Χάρι και τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, πιθανότατα ως απάντηση στα απομνημονεύματα του Χάρι με τίτλο «Ρεζέρβα», τα οποία είχαν κυκλοφορήσει μόλις λίγες ημέρες πριν. Προφανώς, ο βασιλιάς πρέπει να έγινε έξαλλος με όσα γράφει σε αυτά ο γιος του, και ιδιαίτερα με τον τρόπο με τον οποίο αποτυπώνει την σύζυγό του, βασίλισσα Καμίλα.

Έτσι λοιπόν, έστειλε ειδοποίηση έξωσης στο ζευγάρι, η οποία και υλοποιήθηκε μόλις πρόσφατα, όπως ανακοίνωσε το παλάτι.

Τους πήρε το σπίτι ο βασιλιάς Κάρολος

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ έχουν εγκαταλείψει το Frogmore Cottage. Ο Δούκας και η Δούκισσα έχουν εξοφλήσει τις δαπάνες που προέκυψαν σε σχέση με την ανακαίνιση του σπιτιού, αφήνοντας έτσι στο Στέμμα ένα σημαντικά ενισχυμένο περιουσιακό στοιχείο» ανέφερε σε ενημέρωσή του ο υπεύθυνος διαχείρισης της βασιλικής περιουσίας Μάικλ Στίβενς.

Η The Sun μάλιστα, προχώρησε σε περισσότερες αποκαλύψεις, σημειώνοντας πως τα τελευταία πράγματα του ζευγαριού μεταφέρθηκαν στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια, όπου μετακόμισαν το 2020, αφότου αποχώρησαν από εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Όσο για το πώς πήραν ο Χάρι και η Μέγκαν την έξωση; Αρχικά αναγνώρισαν ότι «ήταν πολύ προνομιούχοι» που είχαν ένα σπίτι στο Ηνωμένο Βασίλειο και ένα στις ΗΠΑ, αλλά αποδέχτηκαν ότι «δε θα λειτουργούσε γι’ αυτούς». Μάλιστα, πηγές πρόσθεσαν πως «είναι ok με την απόφαση αυτή του βασιλιά, ακολουθώντας μια προσέγγιση του τύπου «είναι αυτό που είναι».

Βέβαια, πλέον γεννάται και ένα άλλο ερώτημα: Πού θα μένουν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ όταν επισκέπτονται την Αγγλία; Όπως λένε και πάλι πηγές, το βασιλικό ζευγάρι θα πρέπει να μένει πλέον είτε σε φίλους είτε σε ξενοδοχείο και θα καλύπτει το ίδιο τα έξοδά του.

Υπενθυμίζεται πως το Frogmore Cottage υπήρξε το πρώτο οικογενειακό σπίτι του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, λίγο πριν γεννηθεί ο γιος τους πρίγκιπας Άρτσι τον Μάιο του 2019 και ήταν μάλιστα, γαμήλιο δώρο της βασίλισσας Ελισάβετ προς τον αγαπημένο της εγγονό.

Το ζευγάρι προχώρησε σε εκτεταμένες ανακαινίσεις που φέρεται να κόστισαν περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου το Frogmore Cottage να μετατραπεί σε οικογενειακό σπίτι.

Μετά την αποχώρησή τους όμως από την βασιλική οικογένεια, οι Βρετανοί φορολογούμενοι ξέσπασαν ζητώντας πίσω τα λεφτά τους και λέγοντας πως εφόσον δεν εγκατέλειψαν τη βασιλική οικογένεια, πρέπει να πληρώσουν και το κόστος της απόφασής τους. Κι αυτό γιατί η ανακαίνιση είχε υποστηριχθεί αρχικά από το Sovereign Grant, το ταμείο του Ηνωμένου Βασιλείου που προορίζεται για τους βασιλείς και τροφοδοτείται από τους φορολογούμενους.

Το θέμα διευθετήθηκε, με το παλάτι να ανακοινώνει πως ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ κάλυψαν πλήρως το κόστος της ανακαίνισης, επιστρέφοντας τα χρήματα που πήραν για τις εργασίες αυτές.

Μετά την αλλαγή στη ζωή τους και τη μετακόμιση στην Καλιφόρνια, ο Χάρι και η Μέγκαν χρησιμοποίησαν το Frogmore Cottage ως βάση για τις επισκέψεις τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως πέρυσι το καλοκαίρι, στους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ, όπου και γιόρτασαν μάλιστα, τα πρώτα γενέθλια της κόρης τους, της πριγκίπισσας Λίλιμπετ.

Το υπόλοιπο διάστημα, το σπίτι χρησιμοποιούνταν από την ξαδέρφη του Χάρι, την πριγκίπισσα Ευγενία, η οποία εγκαταστάθηκε εκεί πριν γεννηθεί ο γιος της Όγκοστ, τον Φεβρουάριο του 2021.