Νέες αποκαλύψεις έρχονται στη δημοσιότητα για την υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν ΜακKάν πριν από 16 χρόνια από το τουριστικό θέρετρο που παραθέριζε με τους γόνεις της στην Πορτογαλία.

Βασικός φίλος του Κριστιάν Μπρίνκερ, του βασικού κατηγορούμενου αποκάλυψε ότι ο ίδιος ο Μπρίνκερ του είχε πει κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχαν για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ότι εκείνη «δεν ούρλιαξε». Μάλιστα όπως υποστηρίζει είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει με την Σκότλαντ Γιαρντ για να τους δώσει στοιχεία για το παιδί, αλλά τον αγνόησαν.

Ειδικότερα σύμφωνα με την εφημερίδα Bild ο Έλγκε Μπούσινγκ είπε σχετικά με την συνομιλία του με τον Μπρίνκερ: «Ήταν δύσκολο για μένα, ήξερα τι είχε κάνει και ότι ήταν εξαιρετικά επικίνδυνος».

Τελικά μετά από λίγες μπύρες ο Μπρίκνερ ρώτησε τον Έλγκε αν συνεχίζει να ταξιδεύει στην Πορτογαλία για να βγάλει χρήματα.

 «Του είπα: “Από τότε που εξαφανίστηκε αυτό το κορίτσι υπάρχουν πάρα πολλοί αστυνομικοί τριγύρω και δεν το κάνω”. Αρχίσαμε να μιλάμε για τη Μαντλίν και είπα: “Δεν καταλαβαίνω πώς η μικρή εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ούτε ένα ίχνος”. Ο Κρίστιαν είχε πιει δύο ή τρεις μπύρες και σε απάντηση είπε: “Δεν ούρλιαξε”. Αμέσως κατάλαβα τι εννοούσε», είπε ο Έλγε.

Ο ίδιος επικοινώνησε με τη Σκότλαντ Γιαρντ για να δώσει τις πληροφορίες που έμαθε, αλλά, όπως ισχυρίζεται ότι αγνοήθηκε η μαρτυρία του. Μάλιστα, όπως είπε τηλεφώνησε και το 2017 αλλά και πάλι δεν έδωσαν βάση στα λεγόμενά του.

 «Κάλεσα τη Σκότλαντ Γιαρτν το 2008, στην ειδική τηλεφωνική γραμμή. Τους είπα ότι ξέρω κάποιον που έχει σχέση και τους έδωσα το όνομά του. Ζήτησαν τα στοιχεία μου αλλά δεν συνέβη τίποτα. Δεν μου τηλεφώνησαν ποτέ. Υπέθεσα πως κάποια στιγμή θα το έκαναν, αλλά δεν το έκαναν», είπε.

Ο Γερμανός μάρτυρας έχει παραδεχτεί μάλιστα ότι είχε διαπράξει μικροεγκλήματα μαζί με τον Κριστιάν Μπρίνκερ όταν οι δυο τους έμεναν κοντά στην Πράια ντα Λουζ, το θέρετρο από όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν ΜακΚάν το 2007. Ωστόσο, συνειδητοποίησε την αληθινή φύση του Μπρίνκερ πριν την εξαφάνιση της Μαντλίν αφού έκλεψε μερικές βιντεοκασέτες και ένα όπλο από το σπίτι τουΤα κλιπ υποτίθεται ότι έδειχναν τον Μπρίνκερ να κακοποιεί σεξουαλικά μια έφηβη και μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Πορτογαλία. Αφού διαμαρτυρήθηκε ένα θύμα, φέρεται να απάντησε: «Σκάσε». «Τότε ήταν που κατάλαβα τι τύπος ήταν ο Μπρίνκερ», είπε ο Μπούσινγκ.

Όσο για το τι θεωρεί ο ίδιος ότι συνέβη στην μικρή Μαντλίν είπε ότι «η θεωρία μου είναι ότι σχεδίασε μια διάρρηξη, βρήκε τα παιδιά στο διαμέρισμα και στη συνέχεια πήρε την Μαντλίν μαζί του. Αυτό μάλλον δεν ήταν καθόλου σχεδιασμένο. Αλλά με όλα όσα γνωρίζω γι’ αυτόν, σίγουρα θα πίστευα ότι είναι ικανός για ένα τέτοιο έγκλημα. Πιστεύω ότι την απήγαγε. Αν όντως τη σκότωσε στο τέλος, δεν ξέρω».