Λίγο πριν «κλείσει» τα 20 της χρόνια η εταιρία διαστημικού τουρισμού Virgin Galactic πραγματοποίησε την πρώτη της εμπορική πτήση με το πυραυλοκίνητο αεροπλάνο, Unity, επιτρέποντας στους επιβάτες να πετάξουν στην «άκρη του διαστήματος» και όσοι συμμετείχαν δηλώνουν ενθουσιασμένοι.

Το σκάφος πέταξε πάνω από την έρημο του Νέου Μεξικό, επιτρέποντας σε τέσσερις Ιταλούς να πραγματοποιήσουν πειράματα σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. Ήταν η πρώτη «μισθωμένη» αποστολή από την ιταλική αεροπορία και το ιταλικό εθνικό ερευνητικό συμβούλιο.

Η αποστολή είχε το όνομα Galactic 01 και διήρκεσε 72 λεπτά. Είχε αφετηρία την διαστημική βάση «America» και μεταδόθηκε απευθείας μέσω livestreaming σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δείτε βίντεο:


Αφού έφτασε σε ύψος σχεδόν 15.000 μέτρων το διαστημικό αεροσκάφος της Virgin Galactic (VSS Unity) απελευθερώθηκε από ένα αεροσκάφος-φορέα. Ο πύραυλος σβήνει μόλις φτάσει στο διάστημα, αφήνοντας τους επιβάτες σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

«Ήταν απίστευτο. Η επιτάχυνση, η απογείωση και ξαφνικά η μικροβαρύτητα . Έπρεπε να επικεντρωθώ στα πειράματά μου, είχα όμως την ευκαιρία να κοιτάξω την θέα, ήταν μοναδικά. Φανταστικά. Έμεινα άφωνος», περιέγραψε ο Πανταλεόνε Καρλούτσι, μηχανικός.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:


Λίστα αναμονής για τα «χρυσά» εισιτήρια

Σύμφωνα με την Daily Mail, για τα τουριστικά ταξίδια της virgin atlantic στο διάστημα υπάρχει λίστα αναμονής εκατοντάδων ατόμων. Πιο συγκεκριμένα, περίπου 800 άτομα έχουν ήδη προμηθευτεί το «χρυσό εισιτήριο» που σύμφωνα με τα διεθνή δημοσιεύματα ξεκινούν από 250.000 και φτάνουν έως και τις 450.000 λίρες.