Επίθεση της Ουκρανίας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Μόσχα και την περιφέρειά της, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου Βνούκοβο, καταγγέλλει η Ρωσία, κάνοντας λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια που αποκρούστηκε».

«Τρομοκρατική ενέργεια»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι «η Ουκρανία επιχείρησε να πλήξει πολιτικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου, γεγονός που, όπως είπε, ισοδυναμεί με τρομοκρατική ενέργεια». «Η απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να επιτεθεί σε μια περιοχή όπου βρίσκονται πολιτικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου, το οποίο παρεμπιπτόντως δέχεται και ξένες πτήσεις, είναι μια ακόμη πράξη τρομοκρατίας», έγραψε η Ζαχάροβα σε ανάρτησή της στο μηνυμάτων Telegram.

«Όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εντοπίσθηκαν καταρρίφθηκαν»

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε πως η Ουκρανία εξαπέλυσε άλλη μία επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με αποτέλεσμα να διακοπούν προσωρινά οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Βνούκοβο. «Αυτή τη στιγμή, οι επιθέσεις έχουν αποκρουσθεί από τις δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας», δήλωσε ο Σομπιάνιν μέσω του καναλιού του στην εφαρμογή Telegram. «Όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εντοπίσθηκαν καταρρίφθηκαν». «Δεν έχουν αναφερθεί νεκροί ή τραυματίες», πρόσθεσε ο Σομπιάνιν.

Νωρίτερα η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών Rosaviatsiya είχε ανακοινώσει μέσω Telegram πως επιβάλλονται σήμερα το πρωί περιορισμοί στις προσγειώσεις και τις απογειώσεις από το αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας «για τεχνικούς λόγους πέραν του ελέγχου του αεροδρομίου». Οι περιορισμοί ίσχυσαν μέχρι τις 8 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ενώ αριθμός πτήσεων προσγειώθηκε σε άλλα αεροδρόμια, ανακοίνωσε η ίδια πηγή, προσθέτοντας πως άλλα αεροδρόμια της Μόσχας λειτουργούν κανονικά.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο πηγές του στις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, έκανε νωρίτερα λόγο για δύο τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που αναχαιτίστηκαν στους αιθέρες της περιφέρειας της Μόσχας και άλλο ένα στη γειτονική περιφέρεια Καλούγκα.