Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, αναμένεται να υποδεχτεί σήμερα τους δημάρχους 220 γαλλικών πόλεων που έχουν υποστεί σημαντικές καταστροφές, έπειτα από μία εβδομάδα βίαιων ταραχών.

Μία εβδομάδα μετά τον θάνατο του νεαρού Αλγερινής καταγωγής, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, χθες το βράδυ έγιναν περιορισμένες συλλήψεις σε σχέση με τις προηγούμενες νύχτες.

Συγκεκριμένα, έγιναν 72 συλλήψεις, εκ των οποίων 24 στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού.

Ωστόσο, νέες καταστροφές σημειώθηκαν σε 24 κτίρια που πυρπολήθηκαν ή υπέστησαν ζημιές σε ολόκληρη την χώρα, ενώ 159 οχήματα πυρπολήθηκαν, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.

Ακόμα, 4 επιθέσεις κατά εγκαταστάσεων της αστυνομίας, της χωροφυλακής και της δημοτικής αστυνομίας σημειώθηκαν χθες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών χωρίς να υπάρξει τραυματισμός αστυνομικού.


Γιατί ο Μακρόν συναντά τους δημάρχους

Με τη σημερινή συνάντηση, ο Εμανουέλ Μακρόν θέλει να ξεκινήσει μία μακροπρόθεσμη εμπεριστατωμένη προσπάθεια, για να γίνουν αντιληπτά τα αίτια που οδήγησαν σε αυτά τα γεγονότα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Γαλλικής Προεδρίας.

Για την πρώτη του μετακίνηση από την έναρξη της κρίσης, ο Εμανουέλ Μακρόν επέλεξε να επισκεφθεί χθες το βράδυ μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν στρατόπεδο της αστυνομίας στο Παρίσι και στη συνέχεια το αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού.

*Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ