Επιστήμονες του Χάρβαρντ ανέφεραν ότι τα συντρίμμια από άγνωστο αντικείμενο που συνετρίβη στον Ειρηνικό Ωκεανό το 2014 φαίνονται «τεχνητής προέλευσης», πιστεύοντας ότι θα μπορούσαν να είναι απομεινάρια ενός «διαστρικού διαστημικού αεροσκάφους».

Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ Άβι Λεμπ (Avi Loeb) μόλις ολοκλήρωσε μία αποστολή που στοίχισε 1,5 εκατομμύριο δολάρια αναζητώντας τα απομεινάρια ενός μυστηριώδους μετεωρίτη με το κωδικό όνομα ΙΜ1 που κατέπεσε στην ακτή της Παπούας-Νέας Γουινέας το 2014.

Ο Λεμπ έχει κατά καιρούς αμφισβητηθεί για την πεποίθησή του ότι οι εξωγήινοι έχουν επισκεφτεί τη Γη. Το 2021 στο βιβλίο του Extraterrestrial: The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth, υποστήριξε ότι ο Ουμουαμουα (Oumuamua), ένας κομήτης μήκους περίπου 400 μέτρων που ήταν ορατός στους επιστήμονες για 11 ημέρες το 2017, θα μπορούσε μόνο να αποτελεί μία διαστρική τεχνολογία που αναπτύχθηκε από εξωγήινους.

Αυτή τη φορά ο 61χρονος αστροφυσικός επέβλεψε μία ομάδα εξερευνητών οι οποίοι συνέλεξαν 50 σφαιρίδια με τη βοήθεια μαγνητικού αγκίστρου που έπεσε από το πλοίο Silver Star 2 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού.


Τα μικροσκοπικά σωματίδια, μεγέθους μισού χιλιοστού, πιστεύεται ότι αποτελούνται από ένα κράμα ατσαλιού και τιτανίου, ανθεκτικότερο από τους περισσότερους μετεωρίτες σιδήρου και σκληρότερο από όλα τα άλλα (272) διαστημικά αντικείμενα που υπάρχουν στον κατάλογο της NASA. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την ασυνήθιστα μεγάλη ταχύτητα του κομήτη αποτελούν ενδείξεις διαστρικής προέλευσης.

Τα αντικείμενα θα μεταφερθούν στο Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ για να αναλυθούν περαιτέρω και να συγκριθούν με άλλα θραύσματα μετεωριτών. Ωστόσο, ο Λεμπ είναι πεπεισμένος είτε ότι έχουν διαστρική προέλευση ή ότι έχουν κατασκευαστεί από κάποιον ανώτερο εξωγήινο πολιτισμό.

Με πληροφορίες από Daily Mail και The Independent