Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ρωσικό πλήγμα σε ένα κέντρο διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη Ορίχιβ, στην κεντρική Ουκρανία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσαν απόψε οι υπηρεσίες διάσωσης.

«Οι διασώστες έβγαλαν από τα συντρίμμια άλλους τρεις ανθρώπους, ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους επτά» ανέφερε η ουκρανική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, σε ανάρτησή της στο Telegram.

Η εισαγγελία έκανε λόγο για 13 τραυματίες από τον βομβαρδισμό αυτόν που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής. Ο τοπικός κυβερνήτης Γιούρι Μαλάσκο είπε ότι χτυπήθηκε ένα κέντρο διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας σε μια κατοικημένη περιοχή. Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι επρόκειτο για ένα κολέγιο που επλήγη τη στιγμή που άμαχοι είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να παραλάβουν είδη πρώτης ανάγκης.

Η βόμβα κατέστρεψε ολοσχερώς το κτίριο ενώ γειτονικά σπίτια και άλλες υποδομές υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Η πόλη Ορίχιβ, που είχε πληθυσμό 14.000 πριν από τον πόλεμο, βρίσκεται στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, μία από τις τέσσερις ουκρανικές περιοχές που η Ρωσία «προσάρτησε» το 2022 μολονότι δεν τις ελέγχει πλήρως. Η πόλη βρίσκεται κοντά στη γραμμή του μετώπου, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν από τις αρχές Ιουνίου να ανακαταλάβουν καλά οχυρωμένες θέσεις του ρωσικού στρατού.