Πλήττεται η Ευρώπη από το κύμα καύσωνα που επικρατεί, με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Στην Ιταλία, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει ακόμη και τους 48 βαθμούς, ενώ η Ισπανία κινείται στο ίδιο μήκος κύματος. Το κύμα καύσωνα που επηρεάζει τόσο την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα οφείλεται στον αντικυκλώνα «Κέρβερο» που πλήττει όλη τη Μεσόγειο.

Αντίστοιχα, πολύ υψηλές θερμοκρασίες επικρατούν στη Γερμανία, την Πολωνία και τη Γαλλία.

Απώλειες λόγω καύσωνα

Στην Ιταλία ένας 44χρονος εργαζόμενος στο οδικό δίκτυο κατέρρευσε από τη ζέστη στην πόλη Λόντι, νοτιοανατολικά του Μιλάνου, και λίγο αργότερα ξεψύχησε στο νοσοκομείο. Παράλληλα, μικρά παιδιά ηλικίας 6 και 7 ετών βρέθηκαν νεκρά μέσα σε δεξαμενή νερού, με τις Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο τα παιδιά να έπεσαν στη δεξαμενή για να δροσιστούν και έτσι να έχασαν τη ζωή τους.

Παράλληλα, δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τουρίστες που λιποθυμούν στη μέση του δρόμου. Και αυτό γιατί οι περισσότεροι έρχονται από βόρειες χώρες και δεν είναι συνηθισμένοι στις υψηλές θερμοκρασίες. Ο αντικυκλώνας με το όνομα «Κέρβερος» επηρεάζει και την Ελλάδα, καθώς αναμένονται  θερμοκρασίες έως 44 βαθμούς Κελσίου, όπως αναφέρει η ΕΜΥ, σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η Guardian επισημαίνει ότι o αντικυκλώνας ευθύνεται για τον καύσωνα που θα κορυφωθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, με την πιθανότητα μεγάλης διάρκειας για αρκετές ημέρες.