Η γαλλική κυβέρνηση θέλει να οδηγήσει τους καταναλωτές στο να επιδιορθώνουν τα ρούχα και τα παπούτσια τους από το να αγοράζουν καινούργια. Για να το πετύχει αυτό, από τον ερχόμενο Οκτώβριο θα επιδοτεί τις επιδιορθώσεις με έκπτωση μέχρι και 25 ευρώ.

Συνολικά η γαλλική κυβέρνηση θα συνεισφέρει χρηματοδοτώντας το πρόγραμμα με 154 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια. Σύμφωνα με τα όσα είπε η υφυπουργός Οικολογίας της Γαλλίας, Μπερανζέρ Κουγιάρ, συνολικά 700.000 τόνοι ρούχων καταλήγουν κάθε χρόνο στις χωματερές. Στόχος, λοιπόν, είναι να καταπολεμηθεί το «fast fashion», να στηριχθεί ο επαγγελματικός τομέας των επιδιορθώσεων και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Το BBC ανέφερε ότι η Κουγιάρ κάλεσε τους ράφτες και τους τσαγκάρηδες να ενταχθούν στο πρόγραμμα, το οποίο θα δίνει έκπτωση 7 ευρώ για τα τακούνια και από 10 μέχρι 25 ευρώ για τις επιδιορθώσεις σε ενδύματα.

Στην απόφαση αυτή αντιδρούν οι επιχειρηματίες μόδας της Γαλλίας, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση και Ρεπουμπλικανού βουλευτή που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πετάει λεφτά.