Ο γνωστός ηθοποιός Κέβιν Σπέισι ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη την απολογία του για φερόμενα σεξουαλικά αδικήματα. Ύστερα από σχεδόν δύο εβδομάδες κατηγοριών για τη συμπεριφορά του από διάφορους άνδρες, ήρθε η σειρά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του μπροστά στους ενόρκους.

Στο Southwark Crown Court ο Κέιβιν Σπέισι ξεκίνησε μιλώντας για το πώς ασχολήθηκε με το θέατρο, αστειευόμενος ότι η μητέρα του θα έλεγε ότι άρχισε να παίζει θέατρο τη στιγμή που βγήκε από τη μήτρα. Η κατάθεση παρείχε κάποια ιστορική αναδρομή στη ζωή του, πριν εμβαθύνει στο σοβαρό θέμα για το οποίο βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με το BBC, ο γνωστός ηθοποιός αργότερα περιέγραψε τη σχέση του με έναν από τους καταγγέλλοντες ως «αστεία και γοητευτική με φλερτ». Ο ηθοποιός πρόσθεσε: «Έγινε κάπως σεξουαλική, αλλά ποτέ δεν κάναμε σεξ μαζί, επειδή ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε να προχωρήσουμε παραπέρα». Ερωτηθείς αν ήταν φλερτ, ο Κέβιν Σπέισι απάντησε: «Ναι, μου αρέσει πολύ να φλερτάρω».


Οι εισαγγελείς αναπαρήγαγαν την υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης του Σπέισι σε δικαστήριο του Λονδίνου την Τετάρτη, αφού τέσσερις άνδρες κατέθεσαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες ότι ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός τους επιτέθηκε σεξουαλικά. Οι εισαγγελείς διάβασαν στους ενόρκους τις καταθέσεις που έδωσε ο Σπέισι στους ανακριτές, αρνούμενος ότι άρπαξε επιθετικά τρεις άνδρες από τον καβάλο και προέβη σε σεξουαλική πράξη χωρίς συναίνεση σε έναν τέταρτο.

Το διακύβευμα είναι υψηλό, με τον Κέβιν Σπέισι να αντιμετωπίζει πιθανή ποινή φυλάκισης εάν καταδικαστεί. Ο 63χρονος Αμερικανός ηθοποιός έχει δηλώσει αθώος σε 12 κατηγορίες που περιλαμβάνουν κατηγορίες για σεξουαλική και άσεμνη επίθεση και μία κατηγορία για πρόκληση προσώπου σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συναίνεση. Οι κατηγορίες χρονολογούνται από το 2001 έως το 2013, όταν ο Σπέισι εργαζόταν στο θέατρο Old Vic.