O Βρετανός «απόστολος του Brexit», Νάιτζελ Φάρατζ, υποστηρίζει ότι μια τράπεζα του έκλεισε τους λογαριασμούς του επειδή οι απόψεις του ευρωφοβικού, ακροδεξιού, πολιτικού δεν αντιστοιχούσαν «στις αξίες της», ένα γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση ακόμα και της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Φάρατζ, πρώην ηγέτης του Κόμματος του Brexit και του αντιμεταναστευτικού UKIP, εξήγησε σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο twitter ότι έλαβε ένα φάκελο σαράντα σελίδων για να καταλάβει για ποιο λόγο έκλεισαν οι λογαριασμοί του στην περίβλεπτη Coutts, την τράπεζα της βασίλισσας Ελισάβετ και θυγατρική της Natwest.

Σήμερα ο Φάρατζ παρουσιάζει μια τηλεοπτική εκπομπή μέσω της οποίας εξαπολύει επιθέσεις στο κίνημα Woke (το να έχει κανείς επίγνωση του τι συμβαίνει στον κόσμο με το ρατσισμό και τις κοινωνικές αδικίες) και την «κουλτούρα της ακύρωσης». Υποστηρίζει ότι η τράπεζα έκρινε πως «έκανε σχόλια και επέδειξε συμπεριφορά που δεν συνάδουν με τις αξίες και τους σκοπούς της» και τον θεωρεί «ξενοφοβικό και ρατσιστή».

Αν και ευρωσκεπτικιστής, ο Φάρατζ είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής και επί δεκαετίες ζητούσε να αποχωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στο δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit, όπου είχε επικεντρώσει την εκστρατεία του στο μεταναστευτικό.