Η Ουκρανία εξαπέλυσε επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον της πρωτεύουσας της Ρωσίας, χωρίς πάντως να καταγραφούν θύματα ή ζημιές, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ο Σεργκέι Σαμπιάνιν, ο δήμαρχος της Μόσχας, μέσω Telegram.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, διεξήχθη απόπειρα επίθεσης του εχθρού με drone, το οποίο καταρρίφθηκε από τις δυνάμεις του υπουργείου Άμυνας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμπιάνιν μέσω Telegram.

«Δεν υπήρξαν ζημιές ούτε θύματα», πρόσθεσε.

Ο αιρετός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική πρωτεύουσα και η περιφέρειά της, 500 και πλέον χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα, έχει ήδη γίνει επανειλημμένα στόχος επιθέσεων με UAVs, ένα από τα οποία έφθασε στο Κρεμλίνο τον Μάιο.

Τη Δευτέρα, το Κίεβο ανέλαβε την ευθύνη –κάτι σπάνιο– για την επίθεση με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι στη Μόσχα.

Επρόκειτο για «τρομοκρατική ενέργεια», σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, που διαβεβαίωσε πως εξουδετέρωσε δυο ουκρανικά UAVs, που κατέπεσαν χωρίς να προκαλέσουν θύματα. Το ένα από αυτά συνετρίβη σε σημαντικό οδικό άξονα, τον Καμσαμόλκι Πρόσπεκτ, κοντά στο υπουργείο Άμυνας.

Την 4η Ιουλίου, πέντε UAVs καταρρίφθηκαν στην περιφέρεια της Μόσχας, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές. Η επίθεση προκάλεσε προβλήματα στη λειτουργία του Βνούκοβα, του ενός από τα τρία μεγάλα αεροδρόμια της ρωσικής πρωτεύουσας.