Μήνυμα συμπαράστασης έστειλε ο πάπας Φραγκίσκος για τις φωτιές στην Ελλάδα. Ο Ποντίφικας εξέφρασε την ελπίδα «οι κίνδυνοι που αυξήθηκαν με την κλιματική κρίση να ωθήσουν όλους τους ανθρώπους να προστατέψουν το δώρο της πλάσης, για το καλό των μελλοντικών γενεών».

Στο μήνυμά του για τις φωτιές που δοκίμασαν σκληρά τη χώρα μας ο πάπας Φραγκίσκος θέλησε να εκφράσει τη συμπαράστασή του. Σε τηλεγράφημα που ο πρωθυπουργός της Αγίας Έδρας, Πιέτρο Παρολίν, απέστειλε στον πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος, επίσκοπο Πέτρο Στεφάνου, υπογραμμίζεται:

«Ο πάπας Φραγκίσκος εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την απειλή σε βάρος της ανθρώπινης ζωής και τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις εκτεταμένες πυρκαγιές σε πολλά σημεία της Ελλάδας και όχι μόνο, ως συνέπεια του κύματος καύσωνα που πλήττει πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα, ο πάπας είναι στο πλευρό όλων των πληγέντων «και προσεύχεται ζητώντας ο Κύριος να ευλογήσει τις προσπάθειες των πυροσβεστών και όλου του προσωπικού έκτακτης ανάγκης, για την καταπολέμηση της επικίνδυνης αυτής κατάστασης».

Ο ποντίφικας, τέλος, «εκφράζει την ελπίδα -οι κίνδυνοι για τον κοινό μας οίκο, οι οποίοι αυξήθηκαν με την κλιματική κρίση σε εξέλιξη- να ωθήσουν όλους τους ανθρώπους να ανανεώσουν τις προσπάθειές τους, με στόχο να προστατέψουν το δώρο της πλάσης, για το καλό των μελλοντικών γενεών».