Μια πολυκατοικία και ένα κτήριο των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας βρέθηκαν στο στόχαστρο ρωσικής πυραυλικής επίθεσης στην πόλη Ντνίπρο της ανατολικής Ουκρανίας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον εννέα άτομα.

«Επί του παρόντος, γνωρίζουμε για εννέα τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών», ανέφερε ο Σερχίι Κρουκ επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Ιχόρ Κλιμένκο έκανε λόγο για τρεις τραυματίες.

«Οι ρωσικοί πύραυλοι σκόρπισαν για ακόμη μια φορά τον τρόμο», σχολίασε στο Telegram ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποσχόμενος ότι η Ρωσία θα λογοδοτήσει και θα τιμωρηθεί.

Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνεται το μέγεθος της καταστροφής στο πολυώροφο κτιριακό συγκρότημα. Συνεργείο του BBC που βρέθηκε στο σημείο ανέφερε ότι ο τελευταίος όροφος της πολυκατοικίας έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Δείτε βίντεο: 


Η χθεσινοβραδινή επίθεση στην πόλη Ντνίπρο σημειώθηκε λίγες ώρες αφότου ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε πως αναχαίτισε δύο ουκρανικούς πυραύλους πάνω από τη νοτιοδυτική Ρωσία. Θραύσματα ενός εξ αυτών έπεσαν στην πόλη Ταγκανρόγκ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, με αποτέλεσμα 16 άνθρωποι να τραυματιστούν, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη του Ροστόφ.