Η Ουκρανία βλέπει «σημαντικά αποτελέσματα» χάρη στα αμυντικά συστήματα Patriot των ΗΠΑ και IRIS-T της Γερμανίας, παρά τις δεκάδες επιθέσεις που εξαπέλυσε η Ρωσία την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο αποψινό, βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Ο Ζελένσκι είπε ότι έλαβε από τους εταίρους της χώρας του μια αναφορά για τη χρήση των προηγμένων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας, αναφερόμενος στα αμερικανικά Patriot της εταιρείας Raytheon και τα γερμανικά IRIS-T. «Πρόκειται για ισχυρά συστήματα, ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Έχουν ήδη αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα και όχι μόνο για την Ουκρανία», σημείωσε. Πρόσθεσε ότι αυτό συμβαίνει επειδή όποτε καταστρέφονται ρωσικοί πύραυλοι «ο κόσμος καθησυχάζει, ξέροντας ότι ένα τρομοκρατικό κράτος δεν είναι σε θέση να διασπάσει τη συλλογική ασφάλειά μας».

Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι η Ουκρανία απέτρεψε «σημαντικό αριθμό» των ρωσικών επιθέσεων, καταρρίπτοντας μεταξύ άλλων 65 πυραύλους διαφόρων τύπων και 178 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 87 ήταν ιρανικά Shahed.