Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους ένα νεογνό, σε ρωσικό βομβαρδισμό την Κυριακή στη νότια ουκρανική επαρχία Χερσώνα, όπως ανακοίνωσε το Κίεβο.

«Στην περιοχή της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι από τα πλήγματα του ρωσικού πυροβολικού, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές. Τρεις ενήλικες και δύο παιδιά της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν στο χωριό Τσιρόκα Μπάλκα και δύο ακόμη άνθρωποι στο χωριό Στανισλάβ», δήλωσε  ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο.

«Ένας άνδρας, η γυναίκα του και το μωρό τους σκοτώθηκαν από τα εχθρικά πυρά πυροβολικού», έγραψε ο Ουκρανός υπουργός στο Telegram.

Το 12χρονο παιδί τους νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένο, διευκρίνισε.

«Μία ολόκληρη οικογένεια σκοτώθηκε στο χωριό Τσιρόκα Μπάλκα», έγραψε ο Κλιμένκο. Συνολικά 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον ρωσικό βομβαρδισμό.



Η Γαλλία καταδίκασε «με τη μεγαλύτερη δριμύτητα» τους βομβαρδισμούς αυτούς, που δείχνουν για ακόμα μία φορά «την περιφρόνηση της Ρωσίας προς όλες τις αρχές του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, το οποίο παραβιάζει κατάφωρα και επανειλημμένως», δήλωσε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Κατάρριψη drones σε Μπέλγκοροντ και Κουρσκ


Η Χερσώνα είναι η μία από τις τέσσερις περιοχές της Ρωσίας την προσάρτηση των οποίων διεκδικεί ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. Παραμένει μερικώς υπό ουκρανικό έλεγχο, αλλά γίνεται συστηματικά στόχος των ρωσικών βομβαρδισμών.

Σύμφωνα με την ουκρανική Εισαγγελία, 500 παιδιά έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία και 1.100 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης, στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Από την άλλη πλευρά του μετώπου, ουκρανικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν τον θάνατο ενός αμάχου στο χωριό Ζαΐτσεβε, στα εδάφη που ελέγχονται από τη Μόσχα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Μπέλγκοροντ της Ρωσίας ανακοίνωσε στο κανάλι του στο Telegram ότι έκρηξη που σημειώθηκε σε μπλοκ διαμερισμάτων στην πόλη Μπέλγκοροντ το απόγευμα της Κυριακής (13.08.2023) είναι πιθανόν να οφείλεται σε ουκρανικό μαχητικό drone.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Στην Ρωσία, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τρία ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν πάνω από την περιοχή του Μπέλγκοροντ και ένα ακόμη επάνω από το Κουρσκ.


Πηγή: ΑΠΕ