Το βράδυ της Κυριακής (13/08), εξερράγη το ηφαίστειο της Αίτνας, το οποίο μάλιστα θεωρείται το πιο ενεργό στην Ευρώπη, με το θέαμα να καταγράφεται από κάμερα και τις εικόνες να προκαλούν δέος.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας (INGV), υπάρχει κίνδυνος για υπερχείλιση λάβας από πλαγιά νότια του κρατήρα.

Με ύψος 3.324 μέτρα, η Αίτνα είναι το πιο ψηλό ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης. Έχει εκραγεί επανειλημμένα στη διάρκεια των 500.000 τελευταίων ετών.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Κατάνια στη Σικελία ανακοίνωσε σήμερα το πρωί πως ματαιώνονται όλες οι πρωινές πτήσεις, που επρόκειτο να αναχωρήσουν από το εν λόγω αεροδρόμιο ή να προσγειωθούν σ' αυτό, λόγω έκρηξης του ηφαιστείου, καθώς στάχτες καλύπτουν τον εναέριο χώρο της περιοχής.

Ματαίωση των αφίξεων

«Εξαιτίας μιας έκρηξης της Αίτνας όλες οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις ματαιώνονται μέχρι τις 13:00» (14:00 ώρα Ελλάδας), ανακοινώθηκε από το αεροδρόμιο μέσω της πλατφόρμας X, πρώην Twitter, ενώ ζητήθηκε από τους επιβάτες να απευθύνονται στην αεροπορική εταιρεία τους για περισσότερες πληροφορίες.

Πέρυσι, περίπου 10 εκατ. επιβάτες πέρασαν από το διεθνές αεροδρόμιο της Κατάνιας, το οποίο εξυπηρετεί το ανατολικό τμήμα της Σικελίας, ενός από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ιταλίας.