Ονομάζεται «Salmon Eye» και πρόκειται για μοναδικό δημιούργημα που σάστισε τους Νορβηγούς επισκέπτες του. 

Πρόκειται για ένα πολύ κομψό εστιατόριο, που εμφανίστηκε μέσα σε ένα κολοσσιαίο UFO στην καρδιά ενός νορβηγικού φιόρδ. Το βίντεο στο tiktok είναι σημαντική απήχηση. 

Αν και μπορεί να φαίνεται σαν ένα διαστημόπλοιο που προσγειώθηκε στη Γη, αυτή η εντυπωσιακή κατασκευή φιλοξενεί στην πραγματικότητα ένα από τα πιο μοναδικά εστιατόρια στον κόσμο.

Μέσα στο μεγαλείο του Hardangerfjord, του δεύτερου μακρύτερου φιόρδ της Νορβηγίας που εκτείνεται σε μια εντυπωσιακή απόσταση 179 χιλιομέτρων, βρίσκεται το «Restaurant Iris». Αυτό το κατάστημα προσφέρει μια γευστική εμπειρία που ξεπερνά τα συνηθισμένα. Το αρχιτεκτονικό θαύμα που στεγάζει αυτό το τετραώροφο εστιατόριο δεν είναι ένα συνηθισμένο κτίριο. Εμπνευσμένο από το σχέδιο του ματιού ενός ψαριού, φέρει την εύστοχη ονομασία «Salmon Eye». Παρουσιάστηκε στο δεύτερο μισό του 2022 και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πλωτές εγκαταστάσεις στον κόσμο.

Στολισμένο με 9.000 χαλύβδινες πλάκες, με βάρος 1.256 τόνων και διάμετρο 25 μέτρων, είναι σίγουρα ένα εστιατόριο που προκαλεί δέος.

@marieriksmoen Most spectacular restaurant in Norway! #restaurant #spectacular #michelin #michelinstar #iristherestaurant #hardangerfjord #norway ♬ Theme from "A Summer Place" - Percy Faith And His Orchestra


Πηγή: gazzetta.gr