Την Τετάρτη σημειώθηκαν σφοδρές καταιγίδες στη δυτική και την κεντρική Γερμανία, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην εναέρια κυκλοφορία στη Φρανκφούρτη, καθώς και πλημμύρες σε πολλούς δρόμους, χώρους στάθμευσης και υπόγεια σε όλη την περιφέρεια.

Ματαιώσεις πτήσεων

«Οι σφοδρές καταιγίδες στην περιφέρεια του Ρήνου και του Μάιν, στη Φρανκφούρτη, προκάλεσαν καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις εκπροσώπου του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, ενός από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, «είκοσι τρία αεροπλάνα χρειάσθηκε να προσγειωθούν σε άλλα αεροδρόμια». Όπως τόνισε, «η κατάσταση αναμένεται πιθανότατα να σταθεροποιηθεί στη διάρκεια της ημέρας. Υπάρχουν ακόμη επιβάτες που πρέπει να επιβιβαστούν σε άλλη πτήση από αυτή που είχαν προβλέψει», πρόσθεσε.

«Συνολικά ματαιώθηκαν 90 πτήσεις, 34 αεροπλάνα δεν κατάφεραν να απογειωθούν πριν από τα μεσάνυχτα (σ.σ.: δηλαδή πριν από την ώρα μετά την οποία απαγορεύονται οι νυκτερινές πτήσεις)», δήλωσε ακόμη ο εκπρόσωπος.

Οι επιβάτες των αεροπλάνων που δεν μπόρεσαν να απογειωθούν πέρασαν τη νύχτα στο αεροδρόμιο, είτε σε ξενοδοχείο είτε στις μερικές εκατοντάδες ράντζα που εγκαταστάθηκαν για τον λόγο αυτόν, συνέχισε.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι

Στην κεντρική και τη δυτική Γερμανία κατεγράφησαν οι ίδιες σκηνές με πλημμυρισμένους δρόμους και οχήματα αποκλεισμένα μέσα στο νερό, με τους οδηγούς τους ξυπόλυτους.

Στο Γκελζενκίρχεν, πόλη στο Ρουρ, στη δυτική Γερμανία, το νερό έφθασε σε ορισμένους δρόμους το ένα μέτρο. Οι διασώστες συνέχιζαν σήμερα το πρωί τις επιχειρήσεις για να βοηθήσουν τους πληγέντες, σύμφωνα με ανακοίνωση των πυροσβεστών.

Στις περισσότερο πληγείσες περιοχές αυτής της πόλης των άνω των 250.000 κατοίκων πολλά δένδρα έπεσαν πάνω σε οχήματα και «οι δρόμοι σε μερικά σημεία μπορούσαν να διανυθούν μόνο με φουσκωτά σκάφη».Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ