Τουλάχιστον 8 αντικυβερνητικοί μαχητές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας (Κυριακή προς σήμερα Δευτέρα) από ρωσικά αεροπορικά πλήγματα, σε ζώνη ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη διεξήγαγαν αεροπορικά πλήγματα στην δυτική περιφέρεια της πόλης Ιντλίμπ, βάζοντας στόχο στρατιωτική βάση της Χάγιατ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS) και σκοτώνοντας τουλάχιστον 8 μαχητές», δήλωσε ο Ράμι Αμπντελραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου που έχει την έδρα του στη Βρετανία και το οποίο διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία.

Ανταποκριτής του AFP στην Ιντλίμπ δήλωσε ότι τα πλήγματα είχαν στόχο αγροτική ζώνη στην περιοχή, η οποία αποτελεί το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των ανταρτών στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, το οποίο ελέγχεται εν μέρει από την τζιχαντιστική οργάνωση HTS.

Βασικός σύμμαχος

Η Ρωσία αποτελεί τον βασικό σύμμαχο του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και επεμβαίνει στρατιωτικά στη Συρία από το 2015. Στις 25 Ιουνίου ρωσικά πλήγματα στη βορειοδυτική Συρία είχαν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 13 ανθρώπων, οι 9 από τους οποίους ήταν άμαχοι. Με την υποστήριξη της Ρωσίας και του Ιράν, οι συριακές αρχές ανακατέλαβαν την πλειονότητα των εδαφών που είχαν χάσει από το 2011 που ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία μετά την καταστολή φιλοδημοκρατικών διαδηλώσεων.