Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ότι δεν υπάρχει ακόμα κάποιο οριστικό αποδεικτικό στοιχείο ότι ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, επέβαινε στο αεροπλάνο που συνετρίβη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβαίνοντες νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, αλλά «πολύ πιθανόν» να είναι νεκρός.

«Δεν υπάρχει ακόμη οριστική απόδειξη ότι ο Πριγκόζιν βρισκόταν μεταξύ των επιβαινόντων και είναι γνωστό ότι λάμβανε εξαιρετικά μέτρα ασφαλείας. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανόν να είναι πράγματι νεκρός», αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας στην ενημέρωση από τις υπηρεσίες πληροφοριών του που αναρτήθηκε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter).

Οι ρωσικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν βρισκόταν στον κατάλογο με τα ονόματα των επιβατών του αεροπλάνου που συνετρίβη βορειοδυτικά της Μόσχας την Τετάρτη το βράδυ, δύο μήνες ύστερα από τότε που ηγήθηκε της ματαιωθείσας ανταρσίας της Βάγκνερ κατά της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης.

Η Ρωσία ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια της συντριβής, αλλά δεν επιβεβαίωσε επισήμως τις ταυτότητες των 10 πτωμάτων που ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του αεροπλάνου.

«Ο θάνατος του Πριγκόζιν θα έχει σχεδόν βέβαια βαθιά αποσταθεροποιητικό αντίκτυπο στη Wagner Group. Τα προσωπικά του χαρακτηριστικά της υπερδραστηριότητας, της εξαιρετικής τόλμης, της ορμής για αποτελέσματα και της ακραίας βαρβαρότητας διαπέρασαν τη Βάγκνερ και είναι απίθανο να αντιπαραβληθούν από οποιονδήποτε διάδοχο», σημειώνει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

«Το κενό ηγεσίας στη Βάγκνερ αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω λόγω των πληροφοριών ότι ο ιδρυτής και διοικητής πεδίου Ντμίτρι Ούτκιν και ο επικεφαλής επιμελητειακής υποστήριξης Βαλέρι Σεκάλοφ είναι επίσης νεκροί», καταλήγει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.