Λίγες ημέρες πριν χάσει τη ζωή του στη συντριβή του αεροσκάφους του, στις 23 Αυγούστου 2023, στη Ρωσία, ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, βρέθηκε στην Αφρική και ήταν πολύ ευδιάθετος βγάζοντας selfies με τον κόσμο.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα της “Daily Mail”, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, έβγαζε selfies με ντόπιους κατοίκους του Μπανγκί, την πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας. Μάλιστα, λέγεται ότι η συγκεκριμένη πόλη είναι μία από τις περιοχές που έχουν αναπτυχθεί στρατεύματα της Wagner.

Οι τελευταίες αυτές φωτογραφίες στα social media είναι οι πρώτες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά την επίσημη επιβεβαίωση του θανάτου του από τις ρωσικές αρχές το περασμένο Σάββατο.


Ο επόμενος σταθμός του Γεβγκένι Πριγκόζιν ήταν το Μάλι, όπου φόρεσε και πάλι τα στρατιωτικά ρούχα και κρατώντας στα χέρια ένα όπλο έκανε το τελευταίο του βίντεο. Σε αυτό μιλούσε για τις προσπάθειες που κατέβαλε η Wagner προκειμένου «να κάνει ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο πιο ευτυχισμένη».

«Δουλεύουμε.. η θερμοκρασία είναι πάνω από 50 βαθμούς Κελσίου, όπως ακριβώς μας αρέσει… Η Wagner κάνει τη Ρωσία μεγαλύτερη σε όλες τις ηπείρους και την Αφρική πιο ελεύθερη», ακούγεται να λέει.