Ρώσοι μισθοφόροι συγκεντρώθηκαν την Τρίτη για την ταφή ενός εκ των στενών συνεργατών του Γεβγκένι Πριγκόζιν που σκοτώθηκε στη συντριβή του αεροσκάφους μαζί με τον επικεφαλής της Wagner στις 23 Αυγούστου.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος Embraer Legacy 600 με το οποίο ο Πριγκόζιν ταξίδευε στην Αγία Πετρούπολη από τη Μόσχα συνετρίβη βόρεια της Μόσχας με αποτέλεσμα να χάσουν και τα 10 άτομα που επέβαιναν, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων στελεχών της Wagner Ντμιτρι Ούτκιν και Βαλερι Τσεκαλωφ.

Στην κηδεία του Τσεκάλωφ στο νεκροταφείο Severnoye στην Αγία Πετρούπολη παρευρέθηκαν δεκάδες άνθρωποι, ορισμένοι από τους οποίους το Reuters αναγνώρισε ως μισθοφόρους της Wagner και υπαλλήλους από την επιχειρηματική αυτοκρατορία του Πριγκόζιν.

Κάποιοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά με γυαλιά ηλίου, φίλησαν το φέρετρό του, ενώ κάποιοι παρευρισκόμενοι ζήτησαν από τον φωτογράφο και του Reuters να σταματήσει να απαθανατίζει.

Δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους, αλλά χωρικοί κοντά στο σημείο της συντριβής είπαν στο Reuters ότι άκουσαν έναν κρότο και μετά είδαν το αεροσκάφος να πέφτει στο έδαφος.

Όταν ρωτήθηκε αν ο Πούτιν αν θα παρευρεθεί στην κηδεία του Πριγκόζιν, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους: «Δεν προβλέπεται η παρουσία του προέδρου».

Ο Πεσκόφ είπε ότι το Κρεμλίνο δεν είχε συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια της κηδείας και ότι οι ρυθμίσεις εναπόκεινται σε συγγενείς. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το πότε και πού θα γίνει η κηδεία του Πριγκόζιν.