Ιστοσελίδα με βίντεο, φωτογραφίες και απόρρητες πληροφορίες για τα «άγνωστα εναέρια φαινόμενα» (UAP, η νέα επιστημονική ορολογία για τα ATIA-UFO), η οποία θα είναι πρόσβασιμη σε όλους τους πολίτες, κατασκευάζει το Πεντάγωνο.

Το site θα είναι ο επίσημος ιστότοπος για πληροφορίες που δημοσιεύονται από το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών Παντός Τομέα [AARO] — ένα σχετικά νέο γραφείο του Πενταγώνου που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2022, επιφορτισμένο με την ανάλυση αναφορών UAPs στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

Στην ιστοσελίδα θα αναρτώνται βίντεο, φωτογραφίες και αποχαρακτηρισμένες πληροφορίες του Γραφείου ώστε να ενημερωθεί το κοινό με «όρους διαφάνειας» για τα ζητήματα που σχετίζονται με την πιθανή ύπαρξη ζωής εκτός Γης.

Παράλληλα , θα επιτρέπει σε «πρώην κυβερνητικούς υπαλλήλους των ΗΠΑ, μέλη υπηρεσιών ή εργολάβους με άμεση γνώση των κυβερνητικών προγραμμάτων ή δραστηριοτήτων των ΗΠΑ» αναφορές που αφορούν μη αναγνωρισμένα αεροσκάφη. Ο ιστότοπος θα διαθέτει επίσης χάρτες παρακολούθησης των ανεπτυγμένων αεροσκαφών, μπαλονιών και δορυφόρων.

«Αυτός ο ιστότοπος θα χρησιμεύσει ως ενιαία υπηρεσία για όλες τις διαθέσιμες στο κοινό πληροφορίες που σχετίζονται με το Γραφείο και τα UAP», αναφέρει χαρακτηριστικά δελτίο τύπου του Υπουργείου Άμυνας.

Προς το παρόν η ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή και αναμένεται να βγει στον αέρα μέσα στο φθινόπωρο.

Το ενδιαφέρον του κοινού για τα UAP εκτοξεύτηκε από τότε που ο πρώην ανώτατος αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών Ντέιβιντ Γκρους ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ έκρυβαν στοιχεία εξωγήινης ζωής. Ωστόσο, κατά την κατάθεσή του ενώπιον του Κογκρέσου αυτό το καλοκαίρι, δεν παρέθεσε κανένα σχετικό στοιχείο.