Τη λίστα με τους δέκα πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου δημοσιεύει το Forbes και όπως αναφέρει πρόκειται για ανθρώπους που ασκούν σημαντική επιρροή σε τεράστια τμήματα της παγκόσμιας οικονομίας και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου, από τη διεθνή πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης έως τη φιλανθρωπία και την επιστημονική καινοτομία.

Φέτος, η ετήσια λίστα περιλαμβάνει 2.640. Για το μεγαλύτερο διάστημα του 2023, ο Γάλλος μεγιστάνας ειδών πολυτελείας Μπερνάρ Αρνό ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes,  αλλά αυτό άλλαξε στις 8 Ιουνίου 2023, όταν ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ, ξεπέρασε τον Αρνό και έγινε Νο. 1 στον κόσμο και πάλι, με περιουσία αξίας σχεδόν 238 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μέχρι σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου 2023, ο Μασκ εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο,  μια θέση που κατείχε επίσης για μεγάλο μέρος του 2022.

Η αύξηση των μετοχών της Meta Platforms , η οποία κατέχει το Facebook, το Instagram και το WhatsApp, έβαλε ξανά τον Μαρκ Ζουγκερμπεργκ στην πρώτη δεκάδα των πλουσιότερων στον κόσμο νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2022. Από την 1η Σεπτεμβρίου, ο Ζούγκερμπεργκ είναι ο ένατος πλουσιότερος στον κόσμο, με περιουσία αξίας 105 $ δισεκατομμύρια, με 8 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερα και δύο θέσεις πιο κάτω στην κατάταξη από τις αρχές του περασμένου μήνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Forbes.

Ο συνιδρυτής της Google, Λάρι Πέιτζ, ανέβηκε δύο βαθμίδες στο Νο. 6  αυτόν τον μήνα από το Νο. 8 στις αρχές Αυγούστου, καθώς οι μετοχές της μητρικής εταιρείας Alphabet ανέβηκαν 3,5%. Ο συνιδρυτής του Σεργκέι Μπριν βρίσκεται ακριβώς πίσω του, στην όγδοη θέση στον κόσμο.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο την 1η Σεπτεμβρίου 2023 στις 12 π.μ. ώρα ανατολικής ώρας, σύμφωνα με το Forbes, που όλοι είναι άντρες.

Ο Ίλον Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, μια θέση που κατείχε και για μεγάλο μέρος του 2022.

Ο Μπερνάρ Αρνό έπεσε στο Νο. 2 στις αρχές Ιουνίου 2023. Ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για τους πρώτους πέντε μήνες του 2023.

Εννέα από τους δέκα πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο είναι Αμερικανοί, συμπεριλαμβανομένων των Τζεφ Μπέζος, Λάρι Έλισον και Μπιλ Γκέιτς.

Ο Gautam Adani της Ινδίας έπεσε από την 3η θέση στις 24 Ιανουαρίου 2023. Στις 1η Σεπτεμβρίου 2023 βρίσκεται στο Νο. 24 στον κόσμο.

Ποιοι είναι οι 10 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο:

  1. Ίλον Μασκ
  2. Μπερνάρ Ανρό
  3. Τζεφ Μπέζος
  4. Λάρι Έλισον
  5. Γουόρεν Μπάφετ
  6. Λάρι Πέιτζ
  7. Μπιλ Γκέιτς
  8. Σεργκέι Μπριν
  9. Μαρκ Ζούκερμπεργκ
  10. Στηβ Μπάλμερ