Αντί να λιάζεται στα λιβάδια… καβαλάει τα κύματα. Ο λόγος για την κατσίκα που έχει κατακτήσει την Καλιφόρνια επειδή έχει μια ιδιαίτερη συνήθεια να κάνει… σέρφινγκ.

Ακούει στο όνομα Chupacabrah, είναι μία μικρή μαύρη κατσίκα και έχει γίνει viral για τον πιο απίθανο λόγο, το σέρφινγκ.

Σε ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, το τετράποδο ζωάκι σερφάρει μαζί με τον ιδιοκτήτη της Ντάνα ΜακΓκρέγκορ και αφήνει άπαντες άφωνους.

Συγκεκριμένα, φαίνεται όρθιο στο μπροστινό μέρος της σανίδας να γλιστράει αβίαστα στα κύματα και μάλιστα να συνοδεύει τουρίστες που κάνουν το πρώτο τους μάθημα σερφ στην παραλία Πίσμο της Καλιφόρνια.

Παρά τα αφρισμένα κύματα, η κατσίκα έδειχνε ότι πρέπει απλώς να είσαι χαλαρός για να κρατήσεις την ισορροπία σου.

«Η κατσίκα έκανε σέρφινγκ πολύ καλύτερα από εμένα. Το είχε όλο αυτό, είχε τη σωστή τοποθέτηση και καταλάβαινες ότι το είχε ξανακάνει», είπε γελώντας στο AFP η Rebekah Abern, που συμμετείχε στο μάθημα για πρώτη φορά.

 «Έχουν απίστευτη ισορροπία», δήλωσε με τη σειρά του ο Ντάνα ΜακΓκρέγκορ και εξήγησε ότι έχτισε τη φήμη του ως δάσκαλος σερφ ρίχνοντας τις κατσίκες του στο νερό, πάνω σε μία σανίδα, πριν από σχεδόν μία δεκαετία.

Όλα ξεκίνησαν το 2011, όταν απέκτησε μία κατσίκα για να ξεφορτωθεί τον κισσό και τα ζιζάνια που υπήρχαν στο σπίτι της μητέρας του. Δέθηκε όμως με το ζώο και είχε την τρελή ιδέα να το βάλει στη σανίδα του. Κρατώντας ένα κουπί, ξεκίνησαν να σερφάρουν και εκείνη ανταποκρίθηκε με επιτυχία.

 «Ένιωσα σαν να είχα βρει τον επίγειο παράδεισο, σαν να είχε μόλις συμβεί κάτι υπερφυσικό. Σκέφτηκα: Ουάου, αυτό το ζώο δεν θα είχε ποτέ την ευκαιρία να σερφάρει», ανέφερε ο σέρφερ.

Με τα χρόνια, ο Ντάνα ΜακΓκρέγκορ είχε και άλλες κατσίκες, με τις οποίες έζησε πολλές υδάτινες περιπέτειες.

 «Θέλω να φέρνω χαρά στους ανθρώπους. Κι αυτό γίνεται χάρη στις κατσίκες και το σέρφινγκ», εξομολογείται ο ίδιος όσον αφορά τα μαθήματα με τα ζώα.

 «Όταν ξεκινάς για πρώτη φορά, επικεντρώνεσαι σε πράγματα όπως αν είναι καλά τα πόδια μου. Αλλά όταν η κατσίκα είναι εκεί, έχει αυτοπεποίθηση και αφήνεται, τότε λες στον εαυτό σου: Θα αφεθώ κι εγώ. Οι άνθρωποι εμπνέονται από αυτό», καταλήγει ο ΜακΓκρέγκορ.