Δύο ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στον εναέριο χώρο της περιφέρειας Μπιέλγκοροντ ανακοίνωσαν σήμερα (11/09) ότι κατέρριψαν, τις πρώτες πρωινές ώρες, οι αρχές της Ρωσίας, χωρίς να υπάρχει αναφορά για θύματα.

«Ενεργά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν δυο εναέρια drones πάνω από την περιφέρεια Μπιέλγκοροντ» σήμερα «περί τις 01:20» (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας στο Telegram.

«Το σύστημα άμυνάς μας λειτούργησε στην αστική περιοχή Γιάκαβλεβσκι: δυο εναέρια drones καταρρίφθηκαν. Δεν υπήρξαν θύματα», ανέφερε από την πλευρά του ο Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ, ο περιφερειάρχης της Μπιέλγκοροντ, επίσης μέσω Telegram, προσθέτοντας πως συντρίμμια των δυο UAVs κατέπεσαν σε δρόμο στην περιοχή, κοντά σε πολυκατοικία. Η περιφέρεια Μπιέλγκοροντ (νοτιοδυτικά) γειτονεύει με την Ουκρανία, συγκεκριμένα με την περιφέρεια Χαρκίβ.

Πολλαπλασιάστηκαν

Οι ουκρανικές επιθέσεις με drones εναντίον ρωσικών πόλεων, κοντά στην Ουκρανία, στη χερσόνησο της Κριμαίας, που προσάρτησε η Ρωσία το 2014, και στην πρωτεύουσα Μόσχα, πολλαπλασιάστηκαν τους τελευταίους μήνες, με φόντο την αντεπίθεση που άρχισαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις τον Ιούνιο.

Τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, ανακοινώθηκε πως δυο ουκρανικά UAVs καταστράφηκαν πάνω από τη Ροστόφ στον Ντον – κέντρο διοίκησης και επιμελητείας του ρωσικού στρατού στη νοτιοδυτική Ρωσία, κάπου 150 χιλιόμετρα από την Ουκρανία.