Στις ΗΠΑ θα ταξιδέψει την ερχόμενη εβδομάδα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο ηγέτης της Ουκρανίας θα επισκεφτεί το αμερικανικό Κογκρέσο, καθώς το τελευταίο συζητά ένα νέο πακέτο βοήθειας ύψους 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και αμερικανικά μμε.

Η επίσκεψη Ζελένσκι στην Ουάσινγκτον θα γίνει με ευκαιρία το ταξίδι του Ουκρανού πρόεδρου στη Νέα Υόρκη, όπου θα παραστεί στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Επίσκεψη Ζελένσκι στις ΗΠΑ εν μέσω διαφωνιών στη Βουλή των Αντιπροσώπων για νέα αποστολή βοήθειας στην Ουκρανία

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται επίσης να μεταβεί στο αμερικανικό Κογκρέσο, όπου βουλευτές και γερουσιαστές συζητούν τις τελευταίες εβδομάδες την αποστολή νέας αμερικανικής στρατιωτικής και ανθρωπιστικής βοήθεια στην Ουκρανία. Στη Βουλή των Αντπροσώπων, όπου την πλειοψηφία έχει το ρεπουμπλικανικό κόμμα, Ρεπουμπλικανοί βουλευτές εκφράζουν διαφωνίες για την νέα αποστολή βοήθειας.

Ο Ζελένσκι πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ουάσινγκτον τον Δεκέμβριο του 2022. Μετά τη συνάντηση με τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, ο Ουκρανός πρόεδρος εκφώνησε ομιλία στο Κογκρέσο.

Λίγους μήνες αργότερα, ο Μπάιντεν επισκέφθηκε το Κίεβο, σε μια ιστορική επίσκεψη, την πρώτη Αμερικανού προέδρου σε περιοχή που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και δεν ελέγχεται από τις ΗΠΑ.