Την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων μήνυσε ο Χάντερ Μπάιντεν, ισχυριζόμενος ότι οι πράκτορές της δημοσίευσαν παράνομα τα φορολογικά του στοιχεία και ότι η υπηρεσία απέτυχε να προστατεύσει τα προσωπικά του αρχεία.

Ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ισχυρίζεται –όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNNi- ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων αποκάλυψε παράνομα τα στοιχεία της φορολογικής του δήλωσης και δεν έθεσε εγγυήσεις για να διασφαλίσει το απόρρητο των αρχείων του. Αναζητεί, μεταξύ άλλων, όλα τα έγγραφα που αφορούν την αποκάλυψη των φορολογικών στοιχείων, $1.000 για κάθε μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη και αμοιβές δικηγόρων.

Σύμφωνα με το CNN, η μήνυση δεν κατονομάζει ως κατηγορούμενους τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων που έγιναν καταγγέλλοντες. Αλλά η αγωγή, που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον, επικεντρώνεται σε αποκαλύψεις που έγιναν από τους υπαλλήλους Gary Shapley και Joseph Ziegler και τους δικηγόρους τους σε δημόσιες δηλώσεις, καταθέσεις στο Κογκρέσο και συνεντεύξεις.

 «Η αγωγή αφορά την απόφαση των υπαλλήλων της Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων, των εκπροσώπων τους και άλλων να αγνοήσουν τις υποχρεώσεις τους και επανειλημμένα και σκόπιμα να αποκαλύψουν και να διαδώσουν δημοσίως τις προστατευόμενες φορολογικές δηλώσεις του κ. Μπάιντεν, εκτός των εξαιρέσεων για αποκαλύψεις του νόμου», αναφέρει η αγωγή.

Με πληροφορίες από CNN