O πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, τόνισε πως η χώρα του είναι αποφασισμένη να αποκτήσει και αυτή πυρηνικά όπλα αν τα αποκτήσει το Ιράν.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που η Σαουδική Αραβία θέτει τόσο ανοιχτά αυτό το ζήτημα, την ώρα που δηλώνει και πάλι δια στόματος του διαδόχου ότι κινείται όλο και πιο κοντά στην εξομάλυνση των σχέσεών της με το Ισραήλ.

Σε συνέντευξή του στο Fox, ο μπιν Σαλμάν ήταν ξεκάθαρος: «Αν πάρουν πυρηνικά, θα πρέπει να αποκτήσουμε και εμείς». Αυτή είναι μια κακή κίνηση. Αν την χρησιμοποιήσουν, τότε θα μπουν σε μεγάλη διαμάχη με τον υπόλοιπο κόσμο», είπε.

Πρόσθεσε ότι η Σαουδική Αραβία είναι «ανήσυχη» για την προοπτική απόκτησης πυρηνικών από κάθε χώρα, αλλά δεν πρέπει να τα χρησιμοποιήσει καμιά χώρα γιατί «θα αρχίσει πόλεμο με τον υπόλοιπο κόσμο». Όπως τόνισε, «ο κόσμος δεν μπορεί να δει μια νέα Χιροσίμα».

Σε ό,τι αφορά το Ισραήλ, ο Σαλμάν είπε ότι «κάθε ημέρα κινούμαστε όλο και πιο κοντά στην υπογραφή μιας συμφωνίας εξομάλυνσης με το Ισραήλ. Εξήγησε ακόμη ότι «το Παλαιστινιακό ζήτημα είναι πολύ σημαντικό, πρέπει να το επιλύσουμε».

«Πρέπει να δούμε πού βαδίζουμε. Ελπίζουμε ότι θα φτάσουμε σε κάποιο σημείο που θα διευκολύνουμε τη ζωή των Παλαιστινίων, θα έχουμε το Ισραήλ ως παίκτη στη Μέση Ανατολή», πρόσθεσε, μιλώντας στα αγγλικά.