Μύδρους εναντίον του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι, εξαπολύει σε βιβλίο της πρώην συνεργάτιδα του Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι τη χούφτωσε στις 6 Ιανουαρίου 2021 στην Ουάσινγκτον πίσω από τον χώρο όπου ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος καλούσε τους οπαδούς του να αποτρέψουν την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος.

cassidy_hutchinson
To εξώφυλλο του βιβλίου της Κάσιντι Χάτσινσον με τίτλο "Enough" («Aρκετά»)
Εκπρόσωπος του Τζουλιάνι απέρριψε κατηγορηματικά ως αβάσιμες τις αιτιάσεις της Κάσιντι Χάτσινσον, τις οποίες ανέφερε δημοσίευμα του Guardian. Πιο συγκεκριμένα, ο Τεντ Γκούντμαν χαρακτήρισε «αηδιαστικό ψέμα» όσα υποστηρίζει η Χάτσινσον στο βιβλίο της με τίτλο «Enough» («Αρκετά»), που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Τρίτη. «Είναι δίκαιο να ρωτήσουμε την Κάσιντι Χάτσινσον γιατί βγαίνει τώρα με αυτούς τους ισχυρισμούς για κάτι που λέει ότι συνέβη πριν από δυόμισι χρόνια, προφανώς στο πλαίσιο μιας εκστρατείας μάρκετινγκ ενόψει της κυκλοφορίας του βιβλίου της», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Ρούντι Τζουλιάνι.

«Ένιωσα τα παγωμένα δάκτυλα του Τζουλιάνι στον μηρό μου»

Στο βιβλίο της η Χάτσινσον περιγράφει λεπτομερώς τα όσα βίωσε: «Ένιωσα τα παγωμένα δάκτυλά του να ψαχουλεύουν τον μηρό μου. Παλεύω ενάντια στην ένταση των μυών μου και ξεγλιστρώ από τη λαβή του Ρούντι», γράφει η πρώην συνεργάτιδα του Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα, -όπως υποστηρίζει- μάρτυρας του περιστατικού «με ένα επιφυλακτικό χαμόγελο» έγινε και ο δικηγόρος Τζον Ίστμαν, που συνεργάστηκε όπως και ο Τζουλιάνι με τον Τραμπ σε προσπάθειες αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος.

Σημειώνεται ότι η Κάσιντι Χάτσινσον είχε εργαστεί στη δούλεψη Ρεπουμπλικανών στην Ουάσινγκτον προτού αναλάβει καθήκοντα ανώτερης συμβούλου του τελευταίου προσωπάρχη του Τραμπ, Μαρκ Μίντοους. Στη διάρκεια της έρευνας της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021 είχε καταθέσει ότι ο Τραμπ οργίστηκε όταν του είπαν ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους οπαδούς του στο κτίριο και προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο της προεδρικής λιμουζίνας από τη Μυστική Υπηρεσία, προκειμένου να ενταχθεί στον βίαιο όχλο, που ήθελε να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αντιμέτωπος και με άλλες κατηγορίες

Οι ισχυρισμοί της Χάτσινσον για τον Τζουλιάνι έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά νομικών μπελάδων που συνδέονται με τις υπηρεσίες που πρόσφερε στον Τραμπ. Ο Τζουλιάνι αντιμετωπίζει κατηγορίες σε μια υπόθεση στην Τζόρτζια ότι βοήθησε τον Τραμπ σε μια εγκληματική συνωμοσία για την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος στην πολιτεία αυτή, ενώ τον Αύγουστο κρίθηκε υπεύθυνος για συκοφαντική δυσφήμηση δύο εκλογικών εκπροσώπων στην Τζόρτζια.