Μια γυναίκα από τη Βόρεια Καρολίνα θα  μηνύσει την Google για τον θάνατο του συζύγου της, αφού ο άτυχος άνδρας ακολουθούσε τις οδηγίες που του έδινε το GPS, όταν πέρασε από μια γκρεμισμένη γέφυρα, με αποτέλεσμα να πέσει στο νερό και να πνιγεί.

Ήταν το βράδυ της 30ης Σεπτεμβρίου 2022. Ο 47χρονος Φίλιπ Πάξον, πατέρας δύο παιδιών επέστρεφε από το πάρτι γενεθλίων της μεγαλύτερης κόρης του, όταν το όχημά του έπεσε στην κοίτη χειμάρρου στην περιοχή Χίκορι. Ήταν μόνος του στο αυτοκίνητο, αφού η σύζυγος και οι κόρες τους έφυγαν με άλλο όχημα.

Ο Πάξον δεν γνώριζε την περιοχή και δεν ήξερε ότι η γέφυρα είχε καταρρεύσει από το 2013. Ακολούθησε τις οδηγίες των Google Maps, οι οποίες δεν είχαν ενημερωθεί τα τελευταία 10 χρόνια, σύμφωνα με τη μήνυση.

Η μήνυση, η οποία επικαλείται αμέλεια, επιδιώκει να γίνει δίκη. Σε αυτή γίνεται αναφορά σε μια γυναίκα η οποία ισχυρίζεται ότι ενημέρωσε την Google ότι η γέφυρα είχε καταρρεύσει. «Αυτό το άτομο το 2020 χρησιμοποίησε δύο φορές τη λειτουργία "πρότεινε μια τροποποίηση" και του είπαν σε απάντηση μέσω email ότι το θέμα ήταν υπό εξέταση», επισημαίνεται στην αγωγή που έχει καταθέσει η οικογένεια του θύματος.