menedez
Διεθνή

Μενέντεζ: Η πρώτη αντίδραση μετά τις κατηγορίες για διαφθορά

Ο Μπομπ Μενέντεζ αναφέρει ότι «προσπαθούν να σκάψουν τον πολιτικό τάφο μου»

Ο Μπομπ Μενέντεζ αντέδρασε, με δήλωση που «φωνάζει» για την αθωότητά του, στις κατηγορίες για διαφθορά που του απήγγειλε το μεσημέρι της Παρασκευής (για την Ελλάδα) το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Ο γερουσιαστής μιλάει για παρασκηνιακές δυνάμεις που δεν μπορούν να αποδεχθούν την πορεία του προς την επιτυχία. 

Ο Μπομπ Μενέντεζ και η σύζυγός του κατηγορούνται ότι έλαβαν χρήματα, ράβδους χρυσού, ένα πολυτελές αυτοκίνητο και χρήματα για την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου από τρεις Αιγύπτιους επιχειρηματίες, με αντάλλαγμα εξυπηρετήσεις που είχαν στόχο τον πλουτισμό των εν λόγω επιχειρηματιών, οι οποίοι είναι και αυτοί κατηγορούμενοι.

Στην ΕΡΤ αναφέρθηκε ότι, βάσει πληροφοριών, ο Μπομπ Μενέντεζ πέρασε ευαίσθητες πληροφορίες στην κυβέρνηση της Αιγύπτου. Οι Αρχές έχουν «παγώσει» ήδη τα περιουσιακά στοιχεία του, τα οποία θεωρούν ότι είναι προϊόντα δωροδοκίας.Οι κατηγορούμενοι θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο στις 27 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ Λένας Αργύρη, μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη, ο Μπομπ Μενέντεζ δεν θα μπορεί να είναι πρόεδρος της πανίσχυρης Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά που ο γερουσιαστής κατηγορείται για δωροδοκία. Το 2015 είχε αθωωθεί.Ο Μπομπ Μενέντεζ απορρίπτει τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι «για χρόνια παρασκηνιακές δυνάμεις προσπαθούν επανειλημμένως να φιμώσουν τη φωνή μου και να σκάψουν τον πολιτικό τάφο μου. Εδώ και έναν χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη μία εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμησης εναντίον μου. Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτή την εκστρατεία απλά δεν μπορούν να δεχθούν ότι ένας Λατινοαμερικανός πρώτης γενιάς με ταπεινή καταγωγή θα μπορούσε να γίνει γερουσιαστής και να υπηρετεί τη χώρα με εντιμότητα. Ακόμα χειρότερα, με βλέπουν ως εμπόδιο στους ευρύτερους πολιτικούς στόχους τους. Με έχουν κατηγορήσει ψευδώς στο παρελθόν. Έχω σταθεί ακλόνητος απέναντι σε δικτάτορες απ' όλο τον κόσμο, στο Ιράν, την Κούβα, την Τουρκία και αλλού. Παραμένω προσηλωμένος στη συνέχιση αυτής της σημαντικής δουλειάς. Καλώ τους φίλους μου και τους υποστηρικτές μου και την κοινότητα που μας στηρίζει γενικότερα, να αφυπνιστεί. Ας θυμηθούν ότι και τις άλλες φορές εισαγγελείς έκαναν λάθος. Είμαι βέβαιος ότι αυτό το θέμα θα λυθεί επιτυχώς».

Η δήλωση του Μπομπ Μενέντεζ


Για χρόνια, παρασκηνιακές δυνάμεις προσπάθησαν επανειλημμένα να φιμώσουν τη φωνή μου και να σκάψουν τον πολιτικό μου τάφο. Από τότε που διέρρευσε αυτή η έρευνα πριν από σχεδόν έναν χρόνο, υπήρξε μια ενεργή εκστρατεία συκοφάντησης από ανώνυμες πηγές και υπονοούμενα για να δημιουργηθεί ένας αέρας ανάρμοστης συμπεριφοράς εκεί που δεν υπάρχει.

Οι υπερβολές αυτών των εισαγγελέων είναι προφανείς. Έχουν διαστρεβλώσει το κανονικό έργο ενός γραφείου του Κογκρέσου. Συν τοις άλλοις, δεν αρκούνται στο να προβάλλουν ψευδείς ισχυρισμούς εναντίον μου, έχουν επιτεθεί στη σύζυγό μου για τις μακροχρόνιες φιλίες που είχε πριν καν γνωριστούμε.

Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτή την εκστρατεία απλά δεν μπορούν να δεχτούν ότι ένας Λατινοαμερικανός πρώτης γενιάς από ταπεινή καταγωγή θα μπορούσε να αναδειχθεί σε γερουσιαστή των ΗΠΑ και να υπηρετήσει με τιμή και διάκριση. Ακόμα χειρότερα, με βλέπουν ως εμπόδιο στην επίτευξη των ευρύτερων πολιτικών στόχων τους.

Έχω κατηγορηθεί ψευδώς και στο παρελθόν, επειδή αρνήθηκα να υποχωρήσω μπροστά στις εξουσίες και ο λαός του Νιου Τζέρσεϊ μπόρεσε να δει μέσα από την παραπλάνηση και να αναγνωρίσει ότι ήμουν αθώος. Εργάζομαι καθημερινά για να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους αγωνιζόμενος για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας, την αναβάθμιση των υποδομών και τη μείωση του κόστους για τις οικογένειες του Νιου Τζέρσεϊ. Στάθηκα επίσης σταθερός απέναντι στους δικτάτορες σε όλο τον κόσμο -είτε στο Ιράν είτε στην Κούβα, είτε στην Τουρκία είτε αλλού- αγωνιζόμενος ενάντια στις δυνάμεις του κατευνασμού και συμπαραστεκόμενος σε όσους υπερασπίζονται την ελευθερία και τη δημοκρατία. Παραμένω επικεντρωμένος στη συνέχιση αυτού του σημαντικού έργου και δεν θα αποσπαστώ από αβάσιμους ισχυρισμούς.

Έγραψαν αυτές τις κατηγορίες όπως ήθελαν - τα γεγονότα δεν είναι όπως παρουσιάζονται.Οι εισαγγελείς το έκαναν αυτό την τελευταία φορά και δείτε τι καταδεικνύει μια δίκη. Οι άνθρωποι θα πρέπει να το θυμούνται αυτό πριν αποδεχθούν την εκδοχή του εισαγγελέα.

Προς τους υποστηρικτές μου, τους φίλους μου και την κοινωνία στο σύνολό της, ζητώ να θυμηθείτε τις άλλες φορές που οι εισαγγελείς έκαναν λάθος και να είστε επιφυλακτικοί για την κρίση σας. Είμαι βέβαιος ότι αυτό το θέμα θα επιλυθεί με επιτυχία όταν παρουσιαστούν όλα τα γεγονότα και οι συμπολίτες μου στο Νιου Τζέρσεϊ θα δουν την πραγματικότητα. 

Αρνείται όλες τις κατηγορίες η Ναντίν Μενέντεζ


Ο Ντέιβιντ Σέρτλερ, δικηγόρος της συζύγου του Μενέντεζ, Ναντίν, δήλωσε ότι «αρνείται οποιαδήποτε εγκληματική συμπεριφορά και θα αμφισβητήσει σθεναρά αυτές τις κατηγορίες στο δικαστήριο».