Οι μούμιες εξωγήινων, όπως αποκαλούνται χάριν ευκολίας, που βρέθηκαν στο Περού, ήταν αρκετές για να βάλουν... μπαρούτι στους συνωμοσιολόγους και να προβληματίσουν όσους δεν ασχολούνται με συνωμοσίες, δηλαδή τους επιστήμονες, αφού παρουσιάστηκαν στο Κογκρέσο του Μεξικού

Μεξικανοί γιατροί πραγματοποίησαν μια σειρά εργαστηριακών μελετών στις δύο μούμιες εξωγήινων, τις οποίες υπέβαλαν σε αξονικές τομογραφίες.



Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι τα λείψανα από τις μούμιες εξωγήινων είναι αυθεντικά, δεν είναι δηλαδή προϊόν φάρσας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, μέσα στο σώμα της μίας μούμιας εξωγήινου βρέθηκαν μεγάλοι σβώλοι -πιθανότατά αυγά- γεγονός που υποδηλώνει ότι ήταν έγκυος.



«Οι τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι η Κλάρα ήταν ζωντανή, άθικτη και βρισκόταν σε κύηση» υποστήριξαν οι συνεργάτες του δρ. Χοσέ Ζάλσε Μπενίτες.

Κάθε μούμια έχει δύο πόδια και δύο χέρια, με τρία δάχτυλα σε κάθε χέρι ενώ οι σκελετοί τους είναι από δυνατά αλλά ελαφριά οστά.

Ο αναδιπλούμενος λαιμός και το μακρύ κρανίο τους παρουσιάζουν «τυπικά χαρακτηριστικά πτηνών» ενώ διαπιστώθηκε ότι καμία μούμια εξωγήινου είχε δόντια.



Σύμφωνα τέλος με τους ερευνητές, μέσα στις σορούς βρέθηκαν εμφυτεύματα από κάδμιο και μέταλλα οσμίου – το όσμιο είναι ένα από τα πιο σπάνια στοιχεία στον φλοιό της Γης και θεωρείται το σπανιότερο πολύτιμο μέταλλο.

Μούμιες εξωγήινων στο Μεξικό: Το DNA τους δεν έχει σχέση με κάτι γήινο 

«Με βάση τις δοκιμές DNA, που συγκρίθηκαν με περισσότερα από ένα εκατομμύριο είδη, προκύπτει ότι οι μούμιες δεν σχετίζονται με τίποτα γνωστό μέχρι σήμερα από την επιστήμη ή από την ανθρώπινη γνώση», είπε στους δημοσιογράφους ο Μεξικανός επιστήμονας δρ. Μπενίτες.


Ωστόσο, οι περισσότεροι στην επιστημονική κοινότητα δεν είναι πεπεισμένοι από τα ευρήματα και αμφισβητούν ένατονα τα αποτελέσματα των μελετών.

Η Χουλιέτα Φιέρο, επιστήμονας στο Ινστιτούτο Αστρονομίας του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου (UNAM) του Μεξικού που εξέτασε τα δείγματα, είπε ότι αυτά σχετίζονταν με ιστούς εγκεφάλου και δέρματος από μούμιες που πέθαναν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.



Σύμφωνα με τη δική της ανάλυση οι εξετάσεις στις μούμιες «δεν δείχνουν τίποτα μυστηριώδες που θα μπορούσε να υποδεικνύει ενώσεις ζωής που δεν υπάρχουν στη Γη».