Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα σπάνιο βίντεο από τις αρχές της δεκαετίας του '90, με πρωταγωνιστή τον σημερινό πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ειδικότερα, το βίντεο που δείχνει τον νεαρό Βλαντιμίρ Πούτιν έφερε στη δημοσιότητα τον φινλανδικό κανάλι YLE.

Στο βίντεο αυτό από διακοπές στη Φινλανδία, ο Πούτιν με εμφανώς περισσότερα μαλλιά παίζει πινγκ πονγκ και περνάει χαλαρές στιγμές.

Ο Πούτιν, ο οποίος τοτε ήταν περίπου 40 ετών και ακόμα αξιωματικός της KGB, είχε μόλις γίνει σύμβουλος στον τότε δήμαρχο της Αγίας Πετρούπολης, Ανατόλι Σόμπτσακ.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, Σόμπτσακ και Πούτιν παίζουν πινγκ πονγκ με τους σωματοφύλακες του Ρώσου δημάρχου με τον σημερινό πρόεδρο της Ρωσίας να χαμογελάει.

Στα ίδια ερασιτεχνικά πλάνα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται να πηγαίνει για ψάρεμα, ενώ στα καρέ φάινονται και η τότε σύζυγός του, Λουντμίλα, αλλά και οι δύο κόρες του Μαρία και Κατερίνα.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το YLE ο Πούτιν ήταν λιγομίλητος στο ταξίδι αυτό και η μοναδική ερώτηση που είχε κάνει ήταν για το ποια θα ήταν η εξέλιξη αν μισό εκατομμύριο Ρώσοι περνούσαν τα σύνορα με τη Φινλανδία καθώς τότε οι Ρώσοι υπέφεραν από ελλείψεις σε τρόφιμα και βασικά αγαθά.

Όπως σημειώνει ο Guardian, το βίντεο καταγράφηκε σε βίλα ιδιοκτησίας της φινλανδικής εταιρείας Thomesto που έκανε εισαγωγές ξύλων από τη Ρωσία. Η βίλα βρισκόταν στο νησί Torsö που βρίσκεται περίπου 96 χλμ. δυτικά του Ελσίνκι.

Ο Πούτιν έγινε μέλος της ομάδας του Σόμπτσακ μετά την επιστροφή του στην Αγία Πετρούπολη, αφού πέρασε πέντε χρόνια στη Δρέσδη της ανατολικής Γερμανίας ως πράκτορας της KGB.