Έκρηξη σημειώθηκε σε πολυώροφο κτίριο στην Κωσταντινούπολη. Δυστυχώς από την έκρηξη που σημειώθηκε ανασύρθηκε ένας νεκρός, μέχρι στιγμής και τέσσερις τραυματίες. Όπως σημειώνεται και σε σχετική ανακοίνωση της Διοίκηση της Κωνσταντινούπολης οι δύο τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ έχουν εκκενωθεί όλα τα κοντινά κτήρια.

Η έκρηξη σημειώθηκε  στην περιοχή Σιρινεβλέρ της συνοικίας Μπαχτσελιεβλέρ της Κωνσταντινούπολης. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη πιθανότατα από φυσικό αέριο. Άμεσα υπήρξε κινητοποιήσει των σωστικών συνεργείων.  Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για έναν νεκρό και τέσσερις τραυματίες. Μάλιστα, σημειώνεται ότι οι δύο τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ωστόσο, υπάρχουν φόβοι ότι ο απολογισμός των θυμάτων από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, ίσως να είναι μεγαλύτερος καθώς τα βίντεο από το σημείο είναι ενδεικτικά του μεγέθους της έκρηξης.

Στο σημείο έσπευσαν περιπολικά όπως και ασθενοφόρα για να παραλάβουν τραυματίες, ενώ μάχη έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε. Μετά την έκρηξη σημειώθηκε μεγάλη φωτιά στο κτήριο και το γεγονός αυτό εντείνει τους φόβους για περισσότερα θύματα, ωστόσο δεν υπάρχουν νεώτερα από τον απολογισμό από τα τουρκικά ΜΜΕ, ως προς τον αριθμό των τραυματιών ή των ανθρώπων που μπορεί να παρέμειναν εγκλωβισμένοι στο κτήριο μετά την έκρηξη.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοίκηση της Κωνσταντινούπολης, αναφέρεται ότι γίνονται έρευνες, ενώ σημειώνεται ότι υπάρχει ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες. Οι ζημιές στο κτήριο μετά την έκρηξη είναι ολοκληρωτικές. Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοίκηση της Κωνσταντινούπολης αναφέρονται τα εξής: «Σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό, ένα άτομο έχασε τη ζωή του από την έκρηξη και 4 άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τα 2 σοβαρά».

Η έκρηξη σημειώθηκε στον 5ο και τελευταίο όροφο του κτηρίου, ενώ οι ζημιές στον συγκεκριμένο όροφο είναι ολοκληρωτικές.

Η πυρκαγιά έχει σβήσει και παράλληλα εκκενώθηκαν η πολυκατοικία όπως και τα διπλανά κτίρια, τα οποία δεν κινδύνευσαν.

Έχει ξεκινήσει έρευνα για ακριβή αίτια της τραγωδίας».