Το επιβλητικό «Meserret II» φιλοξενούσε τον πρίγκιπα Μιχαήλ του Κεντ, ξάδελφο της βασίλισσας Ελισάβετ και με ελληνικό αίμα από την πλευρά της μητέρας του, τη σύζυγό του, πριγκίπισσα του Κεντ και φίλους και εμφανίστηκε στα Δωδεκάνησα, συγκεκριμένα στην Κω και τη Σύμη, σταθμούς που πέρασε στο πλαίσιο της κρουαζιέρας του. 

Το γιοτ με το οποίο κατέπλευσε ο πρίγκιπας Μιχαήλ του Κεντ, χρόνων 81, είχε σημαία των νησιών Κέιμαν, κατά τις πληροφορίες της ιστοσελίδας dimokratiki.gr, ενώ έφτασε στην Κω από την Αλικαρνασσό, πριν περάσει στη Σύμη.  



Το μήκους 57,2 μέτρων Meserret II ναυπηγήθηκε το 1978 στην Ολλανδία και ο εσωτερικός σχεδιασμός είναι του Έλληνα Δημήτρη Κουτούκου.

Πρίγκιπας Μιχαήλ του Κεντ: Ποια η σχέση του με το παλάτι, την Ελισάβετ και την Ελλάδα


Ο πρίγκιπας Μιχαήλ του Κεντ (Prince Michael of Kent) ήταν πρώτος ξάδελφος της βασίλισσας Ελισάβετ Β'. Μάλιστα, έχει ελληνικό αίμα από την πλευρά της μητέρας του.



Είναι ο δευτερότοκος γιος του Γεωργίου, δούκα του Κεντ και της Μαρίνας, πριγκίπισσας της Ελλάδας, κόρης του Νικολάου, πρίγκιπα της Ελλάδας, και της Γελένα Βλαντίμιροβνα, μεγάλης δούκισσας της Ρωσίας. O Γεώργιος ήταν γιος του Γεωργίου Ε' του Ηνωμένου Βασιλείου.



Παντρεύτηκε το 1978 τη Μαρία-Χριστίνα βαρόνη φον Ράιμπνιτς, κόρη του Γκίντερ-Χουμπέρτους βαρόνου φον Ράιμπνιτς από τη Σιλεσία και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον λόρδο Φρειδερίκο Γουίνδσορ και τη λαίδη Γκαμπριέλα Κίνγκστον.



Διαθέτει συμβουλευτική εταιρεία, που αναλαμβάνει εμπορικές εργασίες παγκοσμίως, ενώ παρουσιάζει τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ για τους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης. Συχνά εκπροσωπεί τον βασιλιά Κάρολο σε ταξίδια σε κράτη της Κοινοπολιτείας.