Εντυπωσιακό βίντεο αποκαλύπτει ότι ο ουρανός έχει κατακλυστεί από δορυφόρους του Έλον Μασκ, που περιστρέφονται γύρω από τη Γη.

Στο βίντεο φαίνονται κάποιες μικρές πορτοκαλί κουκκίδες, οι οποίες αναπαριστούν τους 5.000 δορυφόρους Starlink του Έλον Μασκ που στριφογυρίζουν γύρω από τη Γη.

Μια νέα έρευνα ωστόσο δείχνει ότι τα ραδιοκύματα χαμηλής συχνότητας -όπως αυτά που παράγονται από τα μηχανήματα του Έλον Μασκ- διαρρέουν στον ουρανό. Αυτό, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, δυσκολεύει τους επιστήμονες να κάνουν αστρονομικές παρατηρήσεις.

Το μέγεθος και η κλίμακα του έργου Starlink, της εταιρείας του Έλον Μασκ, προβληματίζει και τους ειδικούς στην ασφάλεια των διαστημικών πτήσεων που τώρα βλέπουν το Starlink ως την υπ’  αριθμόν ένα πηγή κινδύνου σύγκρουσης στην τροχιά της Γης.

Υπενθυμίζεται ότι η SpaceX εκτόξευσε τους δορυφόρους Starlink τον Μάιο του 2019 και έχει ήδη στείλει στο διάστημα πάνω από 5.000 από τα αντικείμενα μαζικής παραγωγής. Όπως έχει κάνει γνωστό η εταιρία σχεδιάζει να αναπτύξει 12.000 δορυφόρους και μάλιστα ο στόχος θα μπορούσε να φτάσει και στους 42.000.

Δείτε το βίντεο: