Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο Τουρκικό κοινοβούλιο, λίγες ώρες μετά τη βομβιστική επίθεση μπροστά από το ΥΠ.ΕΣ στην Άγκυρα, είπε πως: «Οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν ποτέ τους σκοπούς τους»

«Οι κακούργοι που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών δεν πέτυχαν τους σκοπούς τους και δεν θα τους επιτύχουν ποτέ», είπε, μετά τον τραυματισμό δύο αστυνομικών στην επίθεση, κατά την οποία οι δύο επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν.

"Δεν περιμένουμε τίποτα από την Ε.Ε"

«Η Τουρκία δεν περιμένει πλέον τίποτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που μας έκανε να υπομένουμε στην πόρτα της 40 χρόνια», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος.

Συνεχίζοντας, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε:«Τηρήσαμε όλες τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει στην ΕΕ, όμως εκείνοι δεν τήρησαν σχεδόν καμία δική τους», προσθέτοντας πως δεν πρόκειται να ανεχθεί «νέες απαιτήσεις ή όρους στη διαδικασία ένταξης» της Τουρκίας.

Πως έγινε η επίθεση

Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σήμερα το πρωί στην Άγκυρα, κοντά στο τουρκικό κοινοβούλιο το οποίο θα ξεκινούσε αργότερα τις συνεδριάσεις του για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του AFP.

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών λέει ότι η έκρηξη στην πρωτεύουσα είναι «τρομοκρατική επίθεση». Υπουργός αναφέρει ότι βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό στην τουρκική πρωτεύουσα, τραυματίζοντας θανάσιμα 2 αστυνομικούς.

Σύμφωνα με αναφορές δύο τρομοκράτες εμφανίστηκαν με ελαφρύ στρατιωτικό όχημα περίπου στις 09:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών και εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβα, διευκρίνισε το υπουργείο.

Μετά τον πανικό, η κυκλοφορία διεκόπη σε ορισμένους δρόμους και ακούστηκαν οι ήχοι των ασθενοφόρων που έσπευσαν στην περιοχή. Αφού ακούστηκε η έκρηξη, ομάδες εξουδετέρωσης βομβών ελέγχουν ένα όχημα σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου με τις πόρτες του ανοιχτές και τα παράθυρα σπασμένα.

1
2
3
4


Τουρκία: Η στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης

Όπως φαίνεται στο βίντεο, το βανάκι με τους 2 τρομοκράτες σταμάτησε έξω από το κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο ένας εξαπέλυσε ρουκέτα με ένα αντιαρματικό όπλο τύπου LAV. Συντρίμμια και καπνός παντού. Και οι 2 έπεσαν νεκροί μετά από πυροβολισμούς με τους αστυνομικούς.

Ο εισαγγελέας της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση.