Πολλά είναι τα ερωτήματα για τα αίτια του δυστυχήματος στη Βενετία, με το λεωφορείο που έκανε βουτιά από μεγάλο ύψος, παρασύροντας στον θάνατο 21 επιβάτες. Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει τις τελευταίες στιγμές της πορείας του και την πτώση του από τη γέφυρα.

Πληροφορίες που μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο οδηγός του λεωφορείου πιθανότατα να ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία, χάνοντας τον έλεγχο του οχήματος, ενώ υπάρχει επίσης και το ενδεχόμενο να αποκοιμήθηκε στο τιμόνι. Ο Massimo Fiorese, διευθύνων σύμβουλος της La Linea Spa, της εταιρείας που διαχειριζόταν το λεωφορείο που έπεσε από την αερογέφυρα στο Μέστρε στη Βενετία, μίλησε στη LaPresse και αναφερόμενος στον 40χρονο οδηγό Αλμπέρτο Ριζότο είπε ότι ήταν έμπειρος και συνεργαζόταν με την εταιρεία τα τελευταία 9 χρόνια.

Στο λεωφορείο, σύμφωνα με τον Massimo Fiorese, διευθύνων σύμβουλος της La Linea Spa, της εταιρείας που διαχειριζόταν το όχημα, επέβαιναν 35-36 άτομα, με τη μέγιστη χωρητικότητα να είναι οι 90 επιβάτες. Το λεωφορείο ήταν ενός έτους και ζύγιζε περίπου 13 τόνους. «Απ’ όσο γνωρίζουμε, το μαύρο κουτί έχει παραδοθεί στις Αρχές», είπε ο διευθύνων σύμβουλος.

Δείτε το βίντεο:


Πτώση λεωφορείου στη Βενετία: «Κανείς δεν ξέρει τι συνέβη»

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα. «Κανείς δεν ξέρει ακόμα τι ακριβώς συνέβη, αυτό που ξέρουμε είναι ότι υπήρχε σταθερή κάμερα στην αερογέφυρα. Απ' ό,τι έχω δει από τις εικόνες, βλέπεις το λεωφορείο να έρχεται με λιγότερο από 50 χλμ./ώρα, βλέπεις τα φώτα στοπ να ανάβουν, οπότε θα έπρεπε να είχε φρενάρει. Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε ότι το όχημα ακουμπάει στο προστατευτικό κιγκλίδωμα, ανατρέπεται και πέφτει», λέει ο Fiorese.

Διαβάστε ακόμα: Πτώση λεωφορείου στη Βενετία της Ιταλίας: 21 νεκροί και 12 τραυματίες, τουλάχιστον πέντε αγνοούμενοι

Πτώση λεωφορείου στη Βενετία: «Άνθρωποι καλούσαν σε βοήθεια»

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε στην ιταλική εφημερίδα «LaPresse» τα όσα αντίκρισε μετά την πτώση του λεωφορείου. «Αρχικά άκουσα ένα δυνατό φρενάρισμα, νόμιζα ότι ήταν τρένο. Μετά άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Φοβήθηκα και κοίταξα έξω και είδα καπνό, ενώ άνθρωποι καλούσαν σε βοήθεια», είπε ο Λεονάρντο.

Ο νεαρός Ιταλός, ο οποίος την ώρα του δυστυχήματος βρισκόταν στο αγαπημένο του κλαμπ, έσπευσε στο σημείο του τροχαίου για να βοηθήσει. «Όταν έφτασα στο σημείο της τραγωδίας, οι κραυγές μετατράπηκαν σε μια σκληρή σιωπή από τον τάφο... Ένιωσα το αίμα μου να παγώνει. Ήθελα να βοηθήσω, αλλά ο φίλος μου και μια αστυνομικός με εμπόδισαν να το κάνω επειδή το λεωφορείο φλεγόταν και ήταν έτοιμο να εκραγεί», είπε ο Λεονάρντο.