Πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας, από τη διάσωση ενός 8χρονου αγοριού και του πατέρα του στο λιμάνι του Σαλέρνο στην Ιταλία, αποτυπώνουν τον τρόμο της μητέρας του παιδιού, βιώνοντας τον απόλυτο τρόμο μέχρι να βεβαιωθεί ότι ο γιος της είναι σώος και αβλαβής.

Το αγόρι με καταγωγή από τη βόρεια Ευρώπη, ήταν σε διακοπές στην Ιταλία με τους γονείς του και την αδελφή του και οικογένεια είχε μόλις αποβιβαστεί από πλοίο στο λιμάνι του Σαλέρνο, όταν ο 8χρονος ξέφυγε από το χέρι του πατέρα του, έτρεξε για λίγα μέτρα και έπεσε στο κενό ανάμεσα στην προβλήτα και σε ένα δεμένο κρουαζιερόπλοιο.

Οι στιγμές της διάσωσης

Ο πατέρας του αγοριού βούτηξε αμέσως για να βοηθήσει το παιδί, το οποίο πάσχιζε να κολυμπήσει στον περιορισμένο χώρο ανάμεσα στο πλοίο και την αποβάθρα.

Οι διασώστες που έφτασαν λίγα λεπτά αργότερα στο σημείο κατάφεραν να βγάλουν τον μικρό πολύ γρήγορα από το νερό, ρίχνοντας ένα σχοινί από το οποίο θα μπορούσε να πιαστεί. Στη συνέχεια διέσωσαν και τον πατέρα του παιδιού με τη βοήθεια ενός σωσιβίου.

Στα πλάνα που δημοσιεύει η Daily Mail εμφανίζεται η μητέρα του παιδιού να ψάχνει έντρομη το αγόρι φωνάζοντας «πού είναι το μωρό μου», ενώ ακούγονται και οι κραυγές ενός κοριτσιού, πιθανόν της αδελφής του. Στη συνέχεια η κάμερα καταγράφει τη μητέρα να φροντίζει το παιδί της που, αν και υπέστη σοκ από το συμβάν, δεν έφερε κάποιο τραυματισμό.