Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται η Γαλλία, καθώς το Παρίσι και άλλες γαλλικές πόλεις δέχονται «επιδρομή» από κοριούς που έχουν εξαπλωθεί στους δρόμους και βρίσκονται σε κάθε γωνιά της χώρας.

Οι υγειονομικές Αρχές στο Παρίσι σήμαναν συναγερμό μετά τον εντοπισμό κοριών σε χώρους του λυκείου Elisa-Lemonnier, στο 12ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Παρίσι: «Στρατιές» κοριών σε διάφορους χώρους του λυκείου Elisa-Lemonnier

Μαθητής του εν λόγω λυκείου αποκάλυψε ότι τον τσίμπησαν κοριοί μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας, με αποτέλεσμα το διδακτικό προσωπικό να ξεκινήσει με τη βοήθεια του επιστάτη έρευνα και λίγο αργότερα εντόπισαν κάποια από τα ενοχλητικά έντομα σε καθίσματα. Ο λυκειάρχης ενημέρωσε στη συνέχεια τις αρμόδιες Αρχές, που έστειλαν ομάδα ειδικών με εκπαιδευμένους σκύλους, σαν κι αυτούς που επιστρατεύει το υπουργείο Μεταφορών της χώρας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ειδικοί έκαναν χθες το απόγευμα απεντόμωση στο λύκειο Elisa-Lemonnier στο Παρίσι μετά τον εντοπισμό κοριών.
Οι ειδικοί εντόπισαν «στρατιές» κοριών σε διάφορους χώρους του λυκείου, όπως αποδυτήρια και γραφεία, με αποτέλεσμα 80 από τους 120 καθηγητές να αποφασίσουν σε έκτακτη συνεδρίαση παρουσία μαθητών να απόσχουν από τα μαθήματα μέχρι να γίνει απεντόμωση.

Πανικός στη Γαλλία από την εισβολή των κοριών

Στην επανεμφάνιση των κοριών τις τελευταίες εβδομάδες σε δημόσιους χώρους της Γαλλίας, που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, έχουν συντελέσει, επίσης, η υπερθέρμανση του πλανήτη και οι αυξημένες τουριστικές ροές που καταγράφονται στη μετα-Covid εποχή.

Και μπορεί Γάλλοι αξιωματούχοι, όπως ο υπουργός Μεταφορών, Κλεμάν Μπονέ, να επιχειρούν να καθησυχάσουν ότι δεν υφίσταται πρόβλημα κοριών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, παρά τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ωστόσο το κύμα αποστροφής και ανησυχίας στη Γαλλία εξαπλώνεται.

Η Γαλλία βγάζει εκπαιδευμένους σκύλους στα τρένα για να βρουν κοριούς

Η Γαλλία θα χρησιμοποιήσει ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά στα τρένα και το μετρό για την ανεύρεση κοριών, μετά τις δεκάδες αναφορές για εμφανίσεις σε μέσα μεταφοράς και κινηματογράφους.

Ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι θα αναπτυχθούν εκπαιδευμένα σκυλιά για να εντοπίσουν κοριούς, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για επιδημία. Ο Κλεμάν Μπονέ δήλωσε ότι υπήρξαν περίπου 10 αναφορές ταξιδιωτών σχετικά με κοριούς στον πάροχο δημόσιων μεταφορών του Παρισιού, RATP, και 37 στον εθνικό σιδηροδρομικό φορέα, SNCF, τις τελευταίες εβδομάδες. Όλες ελέγχθηκαν, αλλά καμία δεν επιβεβαιώθηκε, δήλωσε ο υπουργός.