Από θαύμα σώθηκαν δύο τουρίστες στην Αυστραλία όταν η μπαταρία του ηλεκτρικού ποδηλάτου που είχαν νοικιάσει εξερράγη. Έντρομοι οι δύο Γάλλοι τουρίστες που βρίσκονταν μαζί με τα ηλεκτρικά ποδήλατα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους στην Αυστραλία κατάφεραν να πεταχτούν έξω την τελευταία στιγμή χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν σοβαρά. Ωστόσο, οι διακοπές στην Αυστραλία… θα τους μείνουν αξέχαστες.

Σύμφωνα με το MEGA, όπου παρουσιάστηκε και το βίντεο με την έκρηξη στο ξενοδοχείο της Αυστραλίας οι δύο τουρίστες γλίτωσαν στο παρά πέντε από τις φλόγες της έκρηξης που τύλιξαν το δωμάτιό τους.

«Ήμουν σοκαρισμένος. Αυτό», αναφέρει ο ένας από τους δύο νεαρούς τουρίστες. Ο νεαρός άνδρας μπορεί να πρόλαβε να βγει από το δωμάτιο, όμως δεν γλίτωσε τα εγκαύματα.

Αιτία, η μπαταρία λιθίου από ένα ηλεκτρικό ποδήλατο. Η μπαταρία εξερράγη ενώ φόρτιζε.

 «Συνέβη πάρα πολύ γρήγορα. Πιθανότατα προκλήθηκε από μια μπαταρία λιθίου που φορτιζόταν μέσα σε αυτό το δωμάτιο που προκάλεσε αυτήν την κατάσταση», αναφέρεται στο ρεπορτάζ του MEGA.

Η έκρηξη μπαταρίας προκάλεσε μια μεγάλη φωτιά σε ένα ξενοδοχείο. 70 ένοικοι ήταν την ώρα της έκρηξης στο κατάλυμα.

 «Άκουσα έναν πολύ δυνατό θόρυβο στον διάδρομο και βγήκα έξω να δω τι συμβαίνει. Είδα έναν Γάλλο να βγάζει έναν πυροσβεστήρα για να μπει στο δωμάτιο», δηλώνει ένοικος του ξενοδοχείου στην Αυστραλία.

Το δωμάτιο πήρε πολύ γρήγορα φωτιά, όμως η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν αρκετή για να μην εξαπλωθεί στον υπόλοιπο χώρο.

Μάστιγα οι εκρήξεις από μπαταρίες

Οι πυρκαγιές που προκαλούνται από εκρήξεις μπαταριών λιθίου έχουν ανησυχήσει πάρα πολύ το πυροσβεστικό σώμα και τις αρχές της Αυστραλίας.

Ένα σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά που προκλήθηκε από μπαταρία λιθίου ηλεκτρικού ποδηλάτου τον Ιούλιο, ενώ μια άλλη πυρκαγιά κατέστρεψε 5 αυτοκίνητα κοντά στο αεροδρόμιο του Σίδνεϋ μόλις τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τη New York Post, μέχρι στιγμής φέτος στη Νέα Νότια Ουαλία έχουν καταγραφεί 149 πυρκαγιές που σχετίζονται με μπαταρίες. Τουλάχιστον το 22% από αυτές αφορούν σε μπαταρίες ηλεκτρονικών ποδηλάτων και σκούτερ.

Οι μπαταρίες λιθίου χρησιμοποιούνται σε πολλές συσκευές από κινητά, φορητούς υπολογιστές, ηλεκτρικά ποδήλατα μέχρι και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Όπως εξηγούν ειδικοί στο MEGA, θα πρέπει να προσέχουμε ήδη από την αγορά ενός ηλεκτρικού πατινιού.

 «Θα πρέπει να αγοράζουμε επώνυμες μπαταρίες που έχουν δικλείδες ασφαλείας και πάντα να ακολουθούμε τις οδηγίες φόρτισης».