Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε σήμερα τη μεγαλύτερη επίθεση κατά του Ισραήλ εδώ και χρόνια, σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 ανθρώπους, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση με ενόπλους να διασχίζουν τα σύνορα και ομοβροντία ρουκετών να εκτοξεύεται από τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Υγείας, περίπου 740 Ισραηλινοί τραυματίστηκαν από την επίθεση της Χαμάς.


Ισραήλ: Σοκάρει τα βίντεο με Ισραηλινούς αιχμαλώτους

Στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Χαμάς ανήρτησε σοκαριστικό βίντεο που σύμφωνα με την ίδια, δείχνουν Ισραηλινούς αιχμαλώτους να μεταφέρονται στην Γάζα.

Το ισραηλινό δίκτυο Reshet 13 TV News μετέδωσε ότι ένοπλοι κρατούν αιχμαλώτους στην πόλη Οφάκιμ και ότι πέντε ένοπλοι παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην πόλη Σντερότ και σπίτια πυρπολήθηκαν.

*Διαβάστε εδώ: Μητσοτάκης: Καταδικάζω σθεναρά την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση κατά του Ισραήλ


Τα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς μετέδωσαν βίντεο που δείχνουν, όπως υποστηρίζουν, πτώματα Ισραηλινών στρατιωτών να μεταφέρονται από τους μαχητές της οργάνωσης στη Γάζα και Παλαιστίνιους ενόπλους μέσα σε σπίτια Ισραηλινών και άλλους να περιφέρονται σε μια ισραηλινή πόλη μέσα σε τζιπ.

Το Reuters δεν ήταν άμεσα σε θέση να διακριβώσει τη γνησιότητα του βίντεο.


Πηγή ασφαλείας είπε ότι ο ισραηλινός στρατός είναι ενήμερος για τις πληροφορίες περί αιχμαλώτων, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.


Στη Γάζα οι πολίτες έσπευσαν να προμηθευτούν τα απαραίτητα είδη, αναμένοντας ότι η σύγκρουση θα διαρκέσει ημέρες, ενώ κάποιοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και έσπευσαν στα καταφύγια.

Ο στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ, ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης στα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς, κάνοντας έκκληση προς τους απανταχού Παλαιστίνιους να πολεμήσουν.

«Αυτή είναι η ημέρα της μεγαλύτερης μάχης για τον τερματισμό της τελευταίας κατοχής επί της γης», είπε, προσθέτοντας ότι εκτοξεύτηκαν 5.000 ρουκέτες.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Χαμάς ήταν ο πόλεμος των δέκα ημερών το 2021.