Σε επιφυλακή βρίσκεται το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών λόγω του πολέμου που έχει ξεσπάσει από το Σάββατο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μία ομάδα περίπου 100 Ελλήνων προσκυνητών που βρίσκεται στους Άγιους Τόπους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τραυματίες και ότι η επαφή των ελληνικών Αρχών μαζί τους είναι συνεχής. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ισραήλ ζουν μόνιμα 1.000 Έλληνες. Τηλέφωνα πρώτης ανάγκης για τους Έλληνες που βρίσκονται στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. 

Στιγμές αγωνίας για Έλληνα στο Ισραήλ: «Είμαστε μόνοι και αβοήθητοι, κινδυνεύει η ζωή μας»

Η κατάσταση στα εδάφη της χώρας είναι εκτός ελέγχου με τους βομβαρδισμούς να είναι συνεχείς, ενώ τρόμο και φρίκη προκαλούν τα βίντεο και οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα μετά τις επιθέσεις της Χαμάς τόσο με τους νεκρούς αμάχους όσο και αυτά που δείχνουν μαχητές της οργάνωσης να απαγάγουν, να χτυπούν και να κακοποιούν στρατιώτες και πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Από το αεροδρόμιο του Ισραήλ, όπου βρίσκεται εγκλωβισμένος μίλησε στο Creta24 Tίμος Λουτριώτης. Ο ίδιος βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στο Ισραήλ, μαζί με δύο ακόμη Έλληνες, ωστόσο όπως τονίζει έχουν πια χωριστεί λόγω του πανικού που επικρατεί ακόμη και μέσα στα καταφύγια.

Μέχρι πριν λίγες ώρες βρίσκονταν σε ένα καταφύγιο κοντά στο αεροδρόμιο, ενώ πλέον βρίσκονται σε χώρο του αεροδρομίου που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο.

«Είμαστε μόνοι μας χωρίς ενημέρωση και αβοήθητοι σε μια χώρα που έχει ήδη ξεσπάσει πόλεμος. Έχουμε ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να στείλει κάποιο μέσο να μας πάρει πίσω! Είναι επείγον, κινδυνεύει η ζωή μας… Έχουμε ήδη χωριστεί με τους υπόλοιπους καθώς ο κάθε ένας πράττει μόνος του και η κατάσταση έχει ξεφύγει για τα καλά!», δήλωσε στο Creta24.

Ο ίδιος ήρθε σε επαφή με την Ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ, απ’ όπου τον προέτρεψαν, όπως τονίζει, εφόσον βρίσκεται στο αεροδρόμιο να μιλήσει με τους υπαλλήλους για να δει πότε θα πραγματοποιηθούν πτήσεις καθώς το αεροδρόμιο φαίνεται να είναι ακόμη σε λειτουργία.

Ωστόσο οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες έχουν αναγκαστεί για λόγους ασφαλείας να ακυρώσουν τις πτήσεις τους αφού οι βομβαρδισμοί είναι συνεχείς. «Κινδυνεύει η ζωή μας» επανέλαβε ο Τίμος Λουτριώτης ζητώντας να βρεθεί άμεσα μια λύση για όσους Έλληνες βρίσκονται παγιδευμένοι στο Ισραήλ.

Νωρίτερα με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσιοποίησε τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης της πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και στα Ιεροσόλυμα.

Τηλέφωνα εκτάκτου ανάγκης Πρεσβείας Ελλάδας στο Ισραήλ & Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων

Τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ:+972544808297

Τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα:+972523032253