Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε σήμερα (08/10) ότι η Ουάσιγκτον «εργάζεται σκληρά» για να επαληθεύσει αναφορές για αγνοούμενους και νεκρούς Αμερικανούς μετά την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

Σε σημερινή συνέντευξή του στο CNN, ο Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε μεταξύ άλλων ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης λάβει υπόψη τις πληροφορίες για πολλούς Αμερικανούς που σκοτώθηκαν και αγνοούνται στο Ισραήλ και η Ουάσιγκτον ψάχνει να διακριβώσει τις λεπτομέρειες και τα στοιχεία.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε επίσης ότι το κίνητρο της τελευταίας επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ θα μπορούσε εν μέρει να ήταν να παρεμποδίσει την πιθανή εξομάλυνση των σχέσεων Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας και πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον θα ανακοινώσει νέα βοήθεια προς το Ισραήλ σήμερα.

Μπλίνκεν για Ισραήλ: Ακόμη και σήμερα ανακοινώσεις για πρόσθετη βοήθεια

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι λεπτομέρειες για τη νέα βοήθεια των ΗΠΑ προς το Ισραήλ θα δημοσιοποιηθούν αργότερα χαρακτηρίζοντας την επίθεση στο Ισραήλ «τρομοκρατική επίθεση από τρομοκρατική οργάνωση».

«Εξετάζουμε συγκεκριμένα επιπρόσθετα αιτήματα που έχουν υποβάλει οι Ισραηλινοί. Νομίζω ότι είναι πιθανό να ακούσετε περισσότερα για αυτό αργότερα σήμερα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμα: Φρίκη στο Ισραήλ: Παλαιστίνιοι φέρονται να αιχμαλώτισαν μικρά παιδιά και τα έκλεισαν σε κλουβιά με κότες (Βίντεο)

Ο Άντονι Μπλίνκεν πρόσθεσε ότι σήμερα επικρατούσε σχετική ηρεμία στο μεγαλύτερο μέρος του Ισραήλ, αλλά διεξάγονταν έντονες μάχες στη Γάζα.

Μπλίνκεν για Ισραήλ: Δεν υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκή του Ιράν

Δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία που να γνωρίζουν οι ΗΠΑ ότι το Ιράν βρίσκεται πίσω από την τελευταία επίθεση στο Ισραήλ, κατέληξε ο Άντονι Μπλίνκεν, αλλά επισήμανε τους μακροχρόνιους δεσμούς μεταξύ του Ιράν και της Χαμάς, η οποία διοικεί τη Γάζα.

Διαβάστε ακόμα: Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ: Κήρυξε και επίσημα πόλεμο μετά τις επιθέσεις της Χαμάς

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Φάινερ, σε συνέντευξή του στο "Fox News Sunday" σχολίασε σε σχέση με τα παραπάνω ότι είναι ακόμη νωρίς για να πούμε πως εκτυλίχθηκε η επίθεση της Χαμάς, ποιόν πιθανό ρόλο έχει το Ιράν ή αν η επίθεση είχε στόχο να πλήξει τις συνομιλίες για εξομάλυνση των σχέσεων του Ισραήλ με την Σαουδική Αραβία.