Tον γύρο του κόσμου κάνει το σοκαριστικό βίντεο που δείχνει την απαγωγή μιας νεαρής μητέρας με τα δύο μωρά της στο Ισραήλ από μέλη της Χαμάς.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι μαχητές της Χαμάς τούς σέρνουν έξω από το σπίτι τους, με τη γυναίκα να ουρλιάζει, ενώ ακούγονται φωνές κάποιων στο βάθος να φωνάζουν: «Έχει ένα μωρό». Έκτοτε οι τρεις του μαζί με τον πατέρα των παιδιών, ο οποίος δεν φαίνεται στο βίντεο, αγνοούνται και κανείς δεν γνωρίζει τι τους έχει συμβεί. 



Τα πλάνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν τη Shiri να κλαίει με λυγμούς, καθώς τα μέλη της Χαμάς απάγουν την ίδια και τα παιδιά της, έχουν προκαλέσει αγωνία στην εβραϊκή κοινότητα παγκοσμίως.

Η φωτογραφία της νεαρής μητέρας έχει γίνει σύμβολο της επίθεσης της Χαμάς, όταν το πρωί του Σαββάτου εξαπέλυσαν την άνευ προηγουμένου επίθεσή τους σε πολίτες του Ισραήλ.

israil_3

Πυροβολούσαν με ημιαυτόματα όπλα έξω από το παράθυρό τους

Η 30χρονη Shiri Silberman-Bibas κρυβόταν σε ένα ασφαλές δωμάτιο μαζί με τον σύζυγό της Yarden, τον 9 μηνών Kfir και τον τρίχρονο Ariel στο σπίτι τους, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, όταν το Σάββατο οι μαχητές εισέβαλαν στο Ισραήλ.

Οπλισμένος μόνο με ένα μικρό πιστόλι, ο σύζυγος της νεαρής γυναίκας ήλπιζε να υπερασπιστεί την οικογένειά του και το σπίτι τους στο Κιμπούτς Nir Oz, καθώς τα χωριά στη γύρω περιοχή δέχονταν επιδρομές από τη Χαμάς.

Ο νεαρός πατέρας πρόλαβε και έστειλε στους συγγενείς του μήνυμα: «Σας αγαπώ όλους», ενώ οι μαχητές της Χαμάς πυροβολούσαν με ημιαυτόματα όπλα έξω από το παράθυρό τους, σύμφωνα με αναφορές. Μισή ώρα αργότερα έγραψε ένα νέο μήνυμα: «Μπαίνουν μέσα», με την επικοινωνία να κόβεται στη συνέχεια.

Έκτοτε η οικογένεια αγνοείται. Αγνοούνται επίσης οι γονείς της 30χρονης, για τους οποίους εκφράζονται φόβοι ότι επίσης έχουν απαχθεί.

"Αφήστε τα παιδιά να φύγουν"

Ισραηλινοί σε μια αγρυπνία έξω από την Downing Street στο Λονδίνο κρατούσαν φωτογραφίες της μητέρας και των αγοριών της που είχαν απαχθεί, με ένα πλακάτ να γράφει: «Αφήστε τα παιδιά να φύγουν».

Η αγνοούμενη γιαγιά των δύο παιδιών είναι νηπιαγωγός, πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον και λέγεται ότι χρειάζεται οπωσδήποτε τα φάρμακά της.

israil

Συντετριμμένοι συγγενείς μίλησαν για τη φρίκη που ένιωσαν βλέποντας τα πλάνα αυτά, με ξάδερφο της 30χρονης μητέρας να λέει στο Sky News ότι η εξαφάνισή της «τον έκανε να θέλει να πάει να πολεμήσει».

«Την πρώτη φορά που είδα τις εικόνες δεν μπορούσα να το πιστέψω. Δεν μπορούσα να κατανοήσω αυτό που είδα, μετά κοίταξα μια άλλη φωτογραφία και ήταν πολύ ξεκάθαρο ότι αυτή είναι η ξαδέρφη μου η Shiri και τα δύο μικρά παιδιά της», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο φόβος μου είναι ότι τους χώρισαν, τους σκότωσαν, ότι είναι τραυματισμένοι, ότι δεν θα τους ξαναδούμε, ότι δεν θα πάρουμε ούτε μία πληροφορία για εκείνους και θα μείνουμε για πάντα με αυτό το κενό», πρόσθεσε.

"Ελπίζω μόνο ότι είναι ζωντανοί και ότι είναι μαζί"

Η ανιψιά της Shiri, Yifat Zailer, η οποία μίλησε στους «New York Times», δήλωσε ότι δεν θα ησυχάσει μέχρι να επιστρέψουν οι συγγενείς της.

«Ελπίζω μόνο ότι είναι ζωντανοί και ότι είναι μαζί. Και τους θέλω στο σπίτι, μαζί μου, για να μπορέσω να τους αγκαλιάσω σφιχτά ξανά», περιέγραψε.

«Νιώθουμε πως οι υπεύθυνοι δεν ξέρουν τι να κάνουν, διότι αυτή είναι μια κατάσταση στην οποία δεν έχουμε βρεθεί ποτέ στο παρελθόν. Αυτό είναι το συναίσθημα στο Ισραήλ. Είναι μια καταστροφή», συμπλήρωσε.

israil_2