Ο Κιρ Στάρμερ, ηγέτης του Εργατικού Κόμματος προετοιμαζόταν να ξεκινήσει την ομιλία του, όταν ένας διαδηλωτής πρόλαβε να τον ρανει με γκλίτερ, προτού τον απομακρύνει λίγα δευτερόλεπτα αργότερα η ασφάλεια.

Λίγα λεπτά αργότερα από το συμβάν, αφού ο Στάρμερ συνομίλησε με ένα μέλος του επιτελείου του, έβγαλε το σακάκι του, ύψωσε τα μανίκια του, τα οποία είχαν γεμίσει με γκλίτερ και αναφερόμενος στον διαδηλωτή είπε: «Αν νομίζει ότι ενοχλήθηκα, κάνει λάθος», με τον τελευταίο να φωνάζει «Στην πραγματική δημοκρατία πρωταγωνιστούν οι πολίτες. Η πολιτική χρειάζεται αναβάθμιση, ζητάμε λαϊκή Βουλή (…) Είμαστε σε κρίση, είμαστε σε κρίση, το μέλλον μας διακυβεύεται».

Εν συνεχεία, συγκλονισμένος δήλωσε ο βρετανός πολιτικός για τον νέο πόλεμο που ξέσπασε στην Μέση Ανατολή και τόνισε πως στηρίζει το δικαίωμα που διαθέτει το Ισραήλ για αυτοάμυνα.

«Είμαι σοκαρισμένος και συγκλονισμένος από τα γεγονότα στο Ισραήλ. Καταδικάζω κατηγορηματικά την ανάλγητη δολοφονία ανδρών, γυναικών και παιδιών, μεταξύ των οποίων ήταν και Βρετανοί πολίτες, από τους τρομοκράτες της Χαμάς (…) Η ενέργα αυτή της Χαμάς δεν ωφελεί σε τίποτα τους Παλαιστίνιους. Και το Ισραήλ πρέπει πάντα να έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τον λαό του», ανέφερε.