Σπαρακτικά είναι τα ανθρώπινα δράματα που εκτυλίσσονται στο Ισραήλ, μετά την επίθεση της Χαμάς. Την ίδια στιγμή, όσο πιο τραγικές είναι οι ανθρώπινες ιστορίες που παρακολουθεί παγωμένος ο πλανήτης με τα όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ και στο μέτωπο της Γάζας, τόσο το πάθος Παλαιστίνιων και Ισραηλιτών να υπερασπιστούν και να προσφέρουν στη χώρα τους μεγαλώνει.

Την ίδια διάθεση προσφοράς στην πατρίδα της, το Ισραήλ, έδειξε και η κόρη του πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο, η οποία πήγε εθελόντρια στο μέτωπο της Γάζας. Ο πατέρας της την αποχαιρέτησε με μια συγκινητική ανάρτηση.  

Ειδικότερα, με μία μακροσκελή ανάρτηση την οποία συνοδεύει με μία φωτογραφία της κόρης του, ο Ορέν Ανολίκ τονίζει πως «γνωρίζω ότι η επιθυμία σου να συνεισφέρεις σημαντικά στην ισραηλινή κοινωνία σε οδήγησε να καταταγείς εθελοντικά στη μάχιμη μονάδα στην οποία βρίσκεσαι. Παρ' όλα αυτά, θα προτιμούσα να μη βρεθείς σε πραγματική μάχη».

 «Ταυτόχρονα, αν, Θεός φυλάξοι, συμβεί και βρεθείτε σε μάχη, σας ζητώ να πολεμήσετε. Να πολεμήσετε με όλη σας τη δύναμη, την αποφασιστικότητα, τη δύναμη και το θάρρος. Τα πρόσφατα γεγονότα μάς υπενθύμισαν για άλλη μια φορά ότι δεν θα επιβιώσουμε αν δεν αγωνιστούμε για το έθνος μας, τον λαό μας, το σπίτι μας και τον δίκαιο σκοπό μας», προσθέτει.

 «Δεν μπορώ να σταματήσω να ανησυχώ και ταυτόχρονα, αγάπη μου, με κάνεις πολύ περήφανο πατέρα. Μείνε ασφαλής. Ανυπομονώ να σε αγκαλιάσω ξανά μόλις τελειώσει ο πόλεμος», καταλήγει ο πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

 «Το κράτος του Ισραήλ διανύει σήμερα μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας του. Παλαιστίνιοι τρομοκράτες δολοφόνησαν βάναυσα και σαδιστικά μέσα σε λίγες ώρες πάνω από χίλιους πολίτες. Αποκεφάλισαν βρέφη, χώρισαν παιδιά από τους γονείς τους και τα δολοφόνησαν, επιτέθηκαν σε νεαρές γυναίκες και στη συνέχεια τις πυροβόλησαν. Πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι σε ένα κυνηγητό, χωρίς να δείξουν κανένα έλεος, ούτε καν σε ηλικιωμένες γυναίκες. Σφαγίασαν ολόκληρες οικογένειες. Σκότωσαν ξένους εργάτες, ακόμη και τα αγαπημένα κατοικίδια των οικογενειών.

Όσοι δεν δολοφονήθηκαν, τραυματίστηκαν σοβαρά και όσοι δεν τραυματίστηκαν σοβαρά, τραυματίστηκαν, υπέστησαν εξευτελισμούς και πάνω από 150 άνθρωποι πιάστηκαν όμηροι στη Γάζα. Εξαιρετικοί στρατιώτες και αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους διασώζοντας πολίτες. Ο πρόεδρος της χώρας δήλωσε ότι από το Ολοκαύτωμα και μετά δεν έχει υπάρξει τόσο μεγάλος αριθμός Εβραίων που να δολοφονήθηκαν μέσα σε μία μόνο ημέρα. Το σοκ στη χώρα είναι τεράστιο και η θλίψη βαθιά.

Ως πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο, μιλάω γι' αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας σε κάθε συνέντευξη στα Μέσα Ενημέρωσης και κλείνω κάθε συνέντευξη με ευγνωμοσύνη για την κυπριακή υποστήριξη προς εμάς και τη διαβεβαίωση ότι το Ισραήλ θα επικρατήσει και θα νικήσει.

Εκτός από διπλωμάτης, είμαι επίσης πατέρας της δεύτερης μου κόρης, η οποία είναι 20 ετών και υπηρετεί ως στρατιώτης στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται μόλις 6 χιλιόμετρα από τη Λωρίδα της Γάζας. Ζήτησα από την κόρη μου την άδεια να μοιραστώ μαζί σας αυτό που της έγραψα και συμφώνησε:

"Καταλαβαίνω ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεστε όχι μακριά από το σημείο όπου βρίσκεται η "δράση". Προσπαθώ να μην ανησυχώ, αλλά δεν τα καταφέρνω πάντα.

Γνωρίζω ότι η επιθυμία σου να συνεισφέρεις σημαντικά στην ισραηλινή κοινωνία σε οδήγησε να καταταγείς εθελοντικά στη μάχιμη μονάδα στην οποία βρίσκεσαι. Παρ' όλα αυτά, θα προτιμούσα πολύ να μη βρεθείς σε πραγματική μάχη. Ταυτόχρονα, αν, Θεός φυλάξοι, συμβεί και βρεθείτε σε μάχη, σας ζητώ να πολεμήσετε. Να πολεμήσετε με όλη σας τη δύναμη, την αποφασιστικότητα, τη δύναμη και το θάρρος.

Τα πρόσφατα γεγονότα μάς υπενθύμισαν για άλλη μια φορά ότι δεν θα επιβιώσουμε αν δεν αγωνιστούμε για το έθνος μας, τον λαό μας, το σπίτι μας και τον δίκαιο σκοπό μας. Δεν μπορώ να σταματήσω να ανησυχώ αλλά ταυτόχρονα, αγάπη μου, με κάνεις πολύ περήφανο πατέρα. Μείνε ασφαλής. Ανυπομονώ να σε αγκαλιάσω ξανά μόλις τελειώσει ο πόλεμος"», γράφει ο Ορέν Οριλίκ.